söndag 20 januari 2013

Chilisådd


 
Det är ju hög tid. När jag läser andras bloggar och på facebook så blir jag lätt stressad. Mitt absoluta oengagemang dom senaste månaderna med allt som har med växter att göra, förutom eventuellt julgranar och hyacinter, har gjort så att mina chiliplantor från i somras är stendöda. Annars så är dom ju inte särskilt svårövervintrade, och dom blir otroligt rikbärade andra året.

Och som vanligt tänkte jag att så många sorter skall jag inte ha iår, och som vanligt så slutade det med ungefär dubbelt så många som jag hade tänkt. Blir fullt på fönsterbrädorna i år med.

Bulgarian Carrot

Sorterna jag sådde idag är:

'Ciliegia Picante'
'Piment d'Esplette'
'Jamaican Bell'
'Blue Christmas'
'Hot Lemon'
'Bulgarian Carrot'
Jalapeno
'Santa Fe Grande'
Snackpaprika


Hot Lemon och  Blue ChristmasNu tänkte jag att jag skulle testa det här med att lotta ut något här på bloggen. Ett paket med frö av fem chilisorter av de jag har kvar av. För att vara med så får ni en lott för en kommentar här på bloggen, och ytterligare en lott om ni länkar till inlägget från eran blogg eller delar det på facebook.
Skriv hur många lotter ni skall ha. Dragning blir nästa lördag.

Dom sorterna vinnaren sedan kan välja mellan är följande:

'Alma' (rund liten paprika)
'Royal Black'
'Twilight'
'Topgirl' (rund paprika)
'Cayenne long slim'
'Trinidad Bush'
'Red Cherry'
'Omnicolor'
'Frigatte'
'Jamaican Bell'
'Hot Lemon'
'Bulgarian Carrot'
'Vit Habanero'
'Blue Christmas'
'Ciliegia Picante'
'Golden Bell' (paprikatyp)
Anthohi Romanian (paprikatyp)
'Frigatello' (snackpaprikatyp, tror jag)
Jalapeno

Mängden frö beror lite på hur många jag har, ett fåtal sorter har jag bara tre-fyra frö till, andra skickar jag med fler av.


Jamaican Bell, omogna

20 kommentarer:

 1. Jag har inte sått nåt än. Väntar nån vecka till eller två. Deltar gärna i lotteriet. Monica M zon 4/Monica Molin

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med på utlottning Fia. Det är spännande med chilisar, men jag är dålig på att använda dem då jag inte riktigt tål det starka. Skulle gärna vilja få tips på nån inte alltför stark. Delar på FB.

  SvaraRadera
 3. Även jag som ABSOLUT INTE skulle dra upp några frön, skulle gärna vlja ha några chili-frön. Är nämligen en stor älskare av chili! Senast igår åt vid en salsa med stark röd chili i - mmmm.....!! Gärna av `Hot Lemon´ eller någon snygg (!) röd som platsar på altanen.
  Jag lägger naturligtvis upp en länk hit, fattas bara.

  SvaraRadera
 4. Jag tar gärna en lott! Vill gärna så chili, aldrig testat innan, så det hade varit perfekt!
  Ninaerica

  SvaraRadera
 5. Du det var inte dåligt, så många sorter. Jag har inte sått någonting ännu, håller med dig att man blir lite stressad när man ser alla odlingar som börjar ta fart. Mitt startskott går den 14/2 på Alla hjärtans dag, då blir det den stora Valentinsådden!

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 6. Här ser jag dubbelt så många som mina - och endast en av dem har jag: Jamaican Bell. Instämmer med MayaLisa ovan om det där med att de inte får vara FÖR starka - Tänk på det när du skickar vinsten! Någon blogg har jag inte - ännu, dessvärre. Lycka till med odlingarna!

  SvaraRadera
 7. Jag håller tummarna att det blir jag som vinner :)
  Jag har även delat den här sidan på FB.
  Ha det/ Ramona Gasmi

  SvaraRadera
 8. Spännande sortiment! Har också sått mina chilisar för i år och nöjer mig med dem. Har du sett mitt inlägg om att man kan använda chilipeppar som läkemedel och som växtskyddsmedel?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Spännande med så många olika sorter av chili. Jag vill gärna vata med på utlottningen, men har tyvärr ingen egen blogg:-) //Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Klart man vill vara med och testa lyckan, Chili är det roligaste som finns att odla, har omnicolour, jalapeno, twilight och lemon drop av de du listade så det var många sorter där som är av stort intresse :)
  Satsar på två lotter av två möjliga då!
  Mia på Åland

  SvaraRadera
 11. åh jag kan ju inte låta bli när det finns många roliga sorter! Dessutom delar jag gärna på fb då din sida är så underbar!

  SvaraRadera
 12. ups Kristina Wallinder glömde att namna

  SvaraRadera
 13. Hehe! Jag som är Kristinas goda vän vet ju att hon blir så ivrig av frön... ;-) Jag tävlar oxå gärna om frön för de är ju början på livet!!! Delar oxå gärna denna fina sida!

  från Anna-Carin Cedergren, Flors Gård i Burs på Gotland

  SvaraRadera
 14. Jag har medvetet inte läst din blogg nu på ett tag för att det inte ska klia så mkt i fingrarna på mig att få börja fixa i vår trädgård ;) Men nu borde jag nog börja fundera lite på hur vi ska ha det... Har du nå tips på bra sidor/bloggar som handlar om lantliga trädgårdar? Vi inreder huset lantligt och vill även ha det rätt lantligt/vildvuxet fast strukturerat ute också... Men det finns ju så mkt och jag vet inte var jag ska börja! Sen en "steg-för-steg" guide skulle jag också behöva, dvs när man ska göra vad ute. Ska börja med att kika igenom din blogg nu iaf =) Kram!

  SvaraRadera
 15. **Hejsan, jag vill jätte gärna va med =)**

  SvaraRadera
 16. Åh, då vill jag gärna vara med för en lott. När jag såg bilderna på Hot Lemon och Blue Christmas så tänkte jag att de där två kunde vara fina tillsammans med min Jamaican Bell.

  Helena norr över

  SvaraRadera
 17. Hejsan, vilka härliga sommarbilder du lagt upp, det värmde gott att titta på i kylan, hi hi.
  Jag är gärna med i utlottningen av chilifröerna, jättespännande. Och skulle jag ha turen att vinna så är valet av vinst- frön din;)

  Ha det så bra/Ninna

  SvaraRadera
 18. Halloj igen,

  har länkat till din blogg inne hos mig så det blir väl en lott till;)
  /Ninna

  SvaraRadera
 19. Kollade precis vad som redan finns här. Det saknas några chilifrön, en liten lott för min del.
  /Anette

  SvaraRadera
 20. Mina icke gröna fingrar gör nya försök varje år med att så men övning kanske ger färdighet, så jag delar gärna detta å deltar i tävlingen :) Åsa

  SvaraRadera