måndag 11 november 2013

Lite ditt och datt

 Det har ju en förmåga att bli långt mellan blogginläggen höst och vintertid. Just nu känner jag mig ganska trött på allt som har med frisk luft och trädgård att göra.
Det enda rån min trädgård jag har att visa (jag har inte ens varit ute och kollat i den på tt par veckor) är att en tidlösa har kommit, jag planterade några olika, och de har då inte visat sig på ett par år så det var ju trevligt att en av dom vill bo här. Plena hette denna om jag minns rätt.


Annars började jag min vintersäsong som vikarierande kokerska förra veckan. Såhär ser jag ut då. Alltid lite nervöst första dagarna, men ingenting mot vad jag var de först åren jag skulle till ett nytt kök, faktiskt så känner jag mig ganska lugn ändå och det mesta brukar jag ha under kontroll även om jag bara är mattant på låtsas :-)

 Och så startade jag en ny hobby, helt olikt mig som aldrig har hållit på med handarbete. Men jag ville ha ett samiskt band som hundkoppel till min egen hund, och eftersom det nu skulle vara så förbannat omöjligt att hitta ett sådant trots rundringningar till samiska butiker osv så fick väl jag lära mig själv då. Hur svårt kan det vara ;-) Mer om det en annan dag, börjar få in det rätta knycken nu tycker jag och nu kan Muffy välja ett nytt koppel varje dag om hon skulle vilja det. (Det vill hon inte).
 Ha det gott så länge. Det blir inte mycket just trädgårdsbetraktelser på ett tag, men en trädgårdsälskare är jag ju ändå, även om det kanske inte känns så just precis nu ;-)

8 kommentarer:

 1. Lovely dog photo!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 2. Blir inte så mycket trädgårdsrelaterade inlägg här heller. Beundrar dig och dina vackra band, tänk vad man kan bara man vill tillräckligt mycket:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Omväxling förnöjer. Hoppas du får en fin och varm vinter bland grytorna.

  SvaraRadera
 4. Va gullig du ser ut i äkta kock mundering; ). Snacka om att det e lite skillnad på dina yrkesrollers kläd kodex. På vår o sommar iklädd rutig skjorta o blåbyxa med jord o smuts upp över öronen som byts till kritvitt ställ i linnetyg från topp till tå i en steril och super klinisk ren miljö...Snacka om att skilda världar, eller hur? Käck hobby du hittat på med, får ta o kolla in vad du kan erbjuda lilla Ester för snyggt band till jul då. Ha det gott och akta dig för knivarna, hi ,hi.

  SvaraRadera
 5. Roligt att se dig igen. Lyckliga Muffy som får så fint band. Har även Muffy tagit trädgårdsledigt eller gräver hon en grop när lusten faller på?//Ingrid

  SvaraRadera
 6. Så bra att du berättar att Tidlösorna tar tid på sig (he he) att komma upp. Jag planterade för ett par år sedan men inget kom upp. Då ska jag inte sluta hoppas.//Ingrid

  SvaraRadera
 7. Ville bra höra om du fortfarande säljer av dom vävda banden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja jag väver under vintern :-) Du kan kolla på Puffling på facebook https://www.facebook.com/pages/Puffling/237686726404305?fref=ts

   Radera