onsdag 14 januari 2015

KlantFia

 För varje frö som tittar upp är det ju en speciell känsla. Särskilt såhär års, det är väl därför jag sår så mycket chili...
Här kommer de upp finfint som de skall, bara att idag skulle jag vattna lite på de nyupptittade sådderna, tog en flaska som stod i fönstret med lite lagom mycket vad jag trodde var vatten, och vattnade... och kände den omisskännliga doften av ÄTTIKA!

Ja, Anticimex var som vanligt här i höstas och lade ut musgift. Varvid mössen dog, och började lukta sådär överjävligt som bara döda möss som ligger i väggarna kan göra. Eller bakom köksskåpen i det här fallet, så jag hade varit smart och hällt i ättika i glasflaskan som fick stå i fönstret. Det skall ju fungera mot lukt.
 Ättiksvattnade chilisådder :-(
 Jag vattnade förstås igenom krukorna ordentligt med vatten efteråt, de fick stå och rinna av i diskhon och dör de inte av ättikan nu så ruttnar de väl bort istället. Men, men, de sorterna jag har frö av får jag väl så om i sådant fall, och jag skiter i allt som har med växter att göra så för stunden och tröstar mig med mina små björnungar.

6 kommentarer:

 1. Sicken liten nallebjörn så himla fin.//Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, fy vad hemskt när man fixar och har sig. Håller tummarna för att de är överlevare. Gissar att det är Muffys valp - vilken goding.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, så kjedelig! :( Håper de overlever, det er jo tross alt sterke saker i de frøene, så de tåler sikkert litt.

  SvaraRadera
 4. Åh så irriterande! Får jag skratta ändå? Det är så typiskt å jag skulle förmodligen har gjort samma sak...
  Men tröst får man av ett sånt där knyte - himmel vilken sötnos!!

  SvaraRadera
 5. Ja jag är inte förvånad, yrpanna; ). Var ju tvungen att lägga en kommentar på detta hittepåt. Men det händer väl bara den här gången, eller hur? Nu lär du alltid nosa i flaskor hädanefter. Mors , vi hörs nån dag!

  SvaraRadera
 6. Ja så det kan bli ha ha, men dom klarar nog sig, dina fröer!
  Himmel vilken liten sötnos, helt enkel underbar...
  Önskar dig en skön helg, alltid lika kul att kika in till dig!
  Kram från ett gråkallt Öland och Titti

  SvaraRadera