lördag 12 september 2015

Reaväxter

Det där med att ha krukor på trappan… jag är hemskt dålig på det, det r ju roligt att fixa till, men sedan skall man byta ut dem också. De så gott som tomma krukorna som jag planterade penséer i i våras tod där än. Och när jag gick igenom perennasortimentet som det är halva priset på så köpte jag förutom Gillenia och sådant underskattat lite till krukorna. Heuchera 'Marmalade' som inte övervintrar hos mig kan få vara fina i höst iaf. En riktigt stor Kopparstarr hittade jag, så fin nu på hösten även om jag annars tycker den den ser ut som om jag inte skall veta om den lever eller är död. En bollchrys till det så var jag nöjd. Den första bollchrysen jag köpt på många år tror jag.
På andra sidan trappan så fyndade jag en stor blåsvingel och tre röda Heucheror. Några minicyklamen och billiga små oktoberastrar så blev det lite trevligt där med.I rabatterna hamnade förutom tre Gillenior en Amsonia, två Pulmonaria 'Blue Ensign', och en Pleione. Ja säkert något mer som jag har glömt, men tevligt att få pta ner lite nytt :-) 

3 kommentarer:

 1. Verkliga fynd och så snyggt ihop! Håller med dig om kopparstarren, man vet knappt om den lever eller inte. Min har övervintrat i rabatten sen i fjol och nu kommer den verkligen till sin rätt med nya blad som lyser i koppar och orange.
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Ja, det är ju alltid trevligare att komma hem när man möter lite snygga växter. Känner igen mig, är inte heller så bra på att snygga till i krukor.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh den turen behöver jag med ta i mina entre krukor står dahlior långa och rankiga visst blommar de ännu men nu är jag less dem,, få seo m jag tar en runda , blev ju inspirerad av dina fina krukor!

  SvaraRadera