fredag 30 november 2012

Första advent

Är passande nog fredagens tema på bloggen "Bland rosor och bladlöss".
Jag gör det jag brukar göra såhär års vilket betyder att jag helst inte sticker ut näsan utanför ytterdörren, men däremot kommer igång, så smått, med den där ständigt pågående renoveringen. Mer om det en annan dag, för igår gjorde jag och barnen dom första julförberedelserna.

 Jag älskar verkligen saffran, lagade paella häromdagen och då kommer båda barnen nerspringandes från övervåningen och säger att det luktar jul... så igår fick det bli dubbel sats lussekatter. Just lussekatter är lite tråkiga tycker jag, så det brukar få bli en tio stycken sådana, resten av degen bli fyllda snurror. Rekommenderas!
Jag har ju inte bloggat mycket det senaste, jag är inte försvunnen från jordens yta, samlar bara nya krafter och pysslar med annat än växter. Inte ens trädgårdsböckerna har åkt fram på ett tag.

Förutom tapetsering och målning, och jobb ibland så är det hundkurser, hundutställningar och hundträningar. Jag är inte så överambitiös, så några avancerade träningar är det inte, just nu är det mest utställningsträning. Här är en bild efter Muffys och min livs första utställning som var för två veckor sedan, sedan var vi på ytterligare en förra helgen, och skall på en imorgon, och nästa helg... skriver mer om det en annan gång med, men jag kan ju avslöja att jag trodde det skulle vara roligare att ställa ut än vad jag tycker. Det är faktiskt något helt otroligt tråkigt... Men, när jag har lärt mig det blir det kanske roligare och man får in rutinerna för det med...

Ha nu en riktigt härlig första advent! 
PS, när jag skulle lägga upp bilder nu så var mitt bildutrymme på bloggerkontot fullt. Kunde alltså inte ladda upp bilder. Ifall någon annan råkar ut för det så kan ni läsa HÄR om hur ni får mer utrymme.

12 kommentarer:

 1. Kul för barnen att få baka:) Här hos oss är vi inte så förtjusta i saffran (tur eftersom det är så dyrt;)) Utställningar gillar jag inte heller speciellt med alla otroligt långa väntetider men dt är ju kul när det går bra:)) Jag har fått köpa mer bloggutrymme två gånger:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så goda saffrans bullarna ser ut.

  Mera utrymme har jag fått på pekande om flera gånger också.
  Jag har klarat mig genom att gå in i Photobucket och ta bort bilder som jag inte behöver.

  Trevlig 1:a advent

  SvaraRadera
 3. Picasa är det naturligtvis.

  SvaraRadera
 4. Hej: visst är det trist med hundutställningar. Vi hade tidigare en hund som skulle ställas ut var med 2 ggr. sen fick uppfödaren sköta det. Gott med fina lussebullar.
  Ha en fin advent.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Tihi.. ett gammalt känt trix, så enkelt..
  Ja det är mycket man ska hinna med om dagen ,dina lussibullar ser jättegoda ut :)

  SvaraRadera
 6. Ser ut som att ni får en mysig advent. :-)
  Lussebullar är faktiskt min enda fikabrödslast, tvingar min bakande man att lägga i för mycket av allt, socker, saffran och FETT. :-)

  SvaraRadera
 7. Lussebullar ska jag baka imorgon. Älskar doften av saffran och visst förknippar man det med jul.

  Ha en skön första advent!

  SvaraRadera
 8. Saffran hör julen till. En av de godaste smakerna som jag försöker spara och bara ha till jul.
  En skön 1:a advnetshelg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Ser mysigt ut när ni bakar, och grattis till priserna på utställningen.
  Ha en skön adventshelg,
  Vivian

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara bilder :-) Blir alldeles glad!
  Ha en underbar advent!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Mmmm, så härligt det ser ut på saffransbilderna! Ha en skön advent,
  Carina

  SvaraRadera
 12. Hei Fia:)
  Så fine adventbilder!..masse stemning hos deg:))
  God 1.adventhelg:))

  SvaraRadera