fredag 10 januari 2014

I mitt fönster är det vår!

Det jag sådde för precis en vecka sedan börjar titta upp. Det var chili, jag är väldigt tidigt ute i år, så gör inte som mig och så redan nu såvida ni inte har extrabelysningar och en massa plats... (jag har det första men inte det andra...)

 Jag fick ju en fantastisk skörd förra året, trots att jag varken hinner ge plantorna stor kruka nog eller sköter om plantorna så värst. Jag kanske inte använder all chili, men jag odlar för att det är kul och det är vackert.
2014 års sorter hos mig blir:
'Bulgarian Carrot'
'Pimente de Esplette'
'Hot Lemon'
'Blue Christmas'
'Fishpepper'
'Snackpaprika'
'Guajillo'
'Cascabel'
'Scotch Bonnet'
'Ancho'
'Jamaican Bell'
'Cilegia Picante'
'Alma'

Förra året lade jag in Jalapenon, och jäklars så goda de blev! Jag följde de HÄR receptet, de 5 små burkarna jag gjorde tog slut fort, så alla sorter har jag sått 3 frö av varje förutom Jalapeno som jag har sått kanske ett tiotal...
Men mest fortsätter jag och väva. Mest väver jag ju samiska band till koppel, men nu försöker jag få ihop lite folkdräktsband. Det är verkligen supersvårt att hitta bilder på folkdräkter som är så bra så man kan se mönstren på banden, men här är ett från Jämtland, ett Hälsingländskt och ett Skånskt:


Det började med att jag tycket det var så taskigt mot min lilla hund att hon inte fick något fint koppel, bara för att inte hon är en utställningshund. Hon är ju en Dansk-Svensk Gårdshund, förr kallad "Skånsk råtteterrier", så vad passade då bättre än ett mönster från Skåne...
Jag försöker att hålla mig till något enklare mönster annars, för det tar sådan tid med så komplicerade mönster så det skulle bli så dyrt om jag skulle sälja det så ingen skulle ha råd med ett sådant koppel.


Men jag gör något samiskt inimellan folkbanden, har hittat riktigt många samiska mönster och de är ju ändå finast tycker jag. (Alla samiska band/koppel finns HÄR)

MEN, jag höll på att glömma det allra viktigaste! Om knappt två månader skall den här lilla tjejen flytta in hos oss!
Min 11-åriga dotter har sparat i över två år nu till en raskatt. Dealen var att om hon sparar ihop hälften så kan jag bistå med andra hälften. Jag var nog lite tveksam till om hon skulle klara det, men hon har sparat nästan varenda krona, och nu i jul så önskade hon sig pengar och blev äntligen färdig.
Rasen är Birma. Birma är inte det lättaste att hitta den där perfekta kattungen, dottern vill ställa ut, och då skall det vara perfekta vita strumpor som inte är för korta och inte för långa och inga vita fläckar i pälsen annars och gud vet allt. Och den skulle absolut vara blå eller lila-maskad enligt dottern, och det skulle absolut vara en hona (enligt oss bägge). Och ja, jag har kikat runt i snart ett år, och nu hittade vi henne! Kanske inte perfekta vita strumpor, det får vi se, men vem bryr sig, hon är den absolut sötaste kattungen i världen ändå. Förstås ;-)
 Kattungen heter S*Fanny Skoog´s Dobsina, men det kan man ju inte kalla henne så vi får se vad det blir.
 

2 kommentarer:

  1. Grattis Alma till Fanny Skoog, så fin hon är det lilla livet. //Ingrid (Blomfreak)

    SvaraRadera
  2. Både band och katt är jättefina. Chilin håller jag mig ifrån :)

    SvaraRadera