måndag 17 februari 2014

Lite sol och hoppet kommer tillbaka

Det är nästan så jag hade glömt bort att det finns en sådan sak som sol. Inte för att det gör mig något med en mild vinter, men när man vaknar och det riktigt luktar vår och solen skiner in genom sovrumsfönstret så är första gången den här vintern som jag får lust att ta på mig och fivilligt gå en vända i trädgården. Bara för att se om det är någon vår.
Och tja, även om det är februari, och man skall inte ropa hej osv, men när jag t.om hittar några blommande vintergäck vid väggen, en månad tidigare än vanligt, då vaknar den lilla trädgårdsmästaren i mig och blir alldeles varm i hjärtat.

Rabarbern är pigg som vanligt den med.
 Men anledningen till att jag gick ut, när det äntligen inte regnade, det var för att spraya sådanthär.
Vi har nämligen fått en ofrivillig hyresgäst.
 Nämligen den här:
 Hon gillar lapphundar, och det vette fan om hon inte gillar mig med. Att inte mina hundar jagar bort henne, ja det förstod jag häromdagen när Muffy faktiskt försökte skälla lite på henne. Hon brydde sig inte ett smack. Och hur kul är det att försöka jaga bort någon som inte springer? Inte kul alls tycker hundar i regel. Pratar jag (=skriker och vrålar) på henne så spetsar hon öronen och ser ut som om hon tänker komma och bli kliad under hakan.

Ja, och en del har hon förstås redan hunnit med. De flest äppleträden, och mina jordslagna växter i grönsakslandet har fått sig en toppning.
 Men jag är ändå gladast för att hon i missat det som står i landet bredvid där hon beskurit både azaleor, rönnar lönnar och syrener har missat, nämligen alla äppleträden jag ympade förra året. Så nu är de viltsprayade.

Men förutom halvtama älgar så är det mesta sig likt här. Ingen riktig trädgårdsug än.

Utan det mesta handlar i en månad ännu mest om katter, hundar och vävning.

 

Jag har funderat fram och tillbaka på ur jag skall göra en sida med mina samiska koppel och andra band, hemsida gick bort för det känns som mycket jobb varje gång jag skall uppdatera, försökte göra en här på bloggen, men det slutade med att jag gjorde en särskild sida på facebook, den heter Puffling, gissa efter vem...

3 kommentarer:

 1. Hej Fia!
  Här har också trädgårdslusten så sakta börjat vakna till liv! Underbart..
  I vår tänkte vi fixa med en ny köksträdgård, grusa runt pallkragarna och kanske rama in med ett litet pilstaket. Vi får se hur det går.
  Tänkte också berätta att lökarna du grävde ner hos oss nu börjar komma upp, ser verkligen fram emot att se "dina" rabatter växa fram i vår... :)

  Så söt lilla Dixie är! Lycka till! :)
  Ha det gott,
  Marie, Hem & Harmoni

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera