måndag 27 juli 2015

Blommor som växer!

Jag har inte tömt min arbetskamera på ett tag, jag har jobbat som en galning det senaste, och på helgerna när jag inte jobbar, då är det hundutställningar och när det inte är det är det något annat så jag inte är hemma någonting mer än att mellanlanda och sova lite.

I slutet av förra veckan kom den här lilla sötnosen och hälsade på några dagar. En av Muffys valpar, Acki, som heter Lilla Alchemilla egentligen. 
Hon var väldigt förtjust i mina rabatter, studsade in i dem och trodde nog att det var buskage i skogen. Mina egna hundar går faktiskt aldrig i rabatterna, och med henne tycker jag inte det är någon skada skedd, mina rabatter är ganska överväxta och fluffiga. Och Lilla Alchemilla placerade sig bland de stora Alchemillorna helt själv. Sötnosen, bara 7 månader men en sådan trevlig och mysig Lapphund :-)


Andra blommor som är fina nu är ju rosorna. Två milda vintrar så de börjar ju blir lite storlek på.


Jag slarvar ofta bort namnen numera, förr var jag jättenoga med att veta vilken som är vilken. En cericerosa tacksam en är 'Wild Edric'. Jag älskar att utsidan på kronbladen är ljusare än insidan och ger ett silvrigt skimmer.

 Annat som finns mycket av i min trädgård är franska kungsljus. Jag rensar, skyfflar bort dem från grusgångarna, jagar dem i rosenrabaterna, men de poppar upp lite här och där. Det får bli en hård gallring för en liten plata kan bli nästan en kvadrat och stora blad som täcker allt som växer bredvid. Men fina spiror har de så jag är trots allt väldigt förtjust i dem.


 Bilder från jobbet kommer, men förstås fick den lilla daggkåpehunden förlja med mig på jobb, hon var superduktig och var nöjd med att gnaga på tomma krukor och lade sig i sin bur och sov och störde inte alls.

1 kommentar:

  1. Otroligt söt valp! Och den där ceriserosa rosen var ju också väldigt söt. Antecknas.
    Allt gott!
    Laila

    SvaraRadera