fredag 31 juli 2015

Raka linjer

Ville kunden ha här. Jättekul projekt, det var slät betong, galvat stål, spiror i lila och vitt, silver och bladformer.

Såhär såg det ut när vi kom:

Mot havet:

Grävmaskin dit och skala av. Extra djupt för plattor och så lade vi en dränering hela vägen en bit nedanför L-stöden också eftersom det var ganska blött och även tät jord:

På med jord. Ett lass fick lastbilen lyfta ner med kran, det andra fick vi köra runt L-stöden och ner.

Tjo! Dags att fixa för plattorna:

Vy från parkeringen:

Planteringsdags med krukhjälp:

Och så kom kanterna. Helst hade vi velat ha dem innan vi lade jord och bärlager men det gick såhär också. 70 meter kanter som kom i enmeterslängder. Det var lite pill...

Snyggt som fasen blir det redan! Kaneten är av märket Nyby och köpt på Claes Ohlsson.

Sedan kom regnet. Och träden (tre stora silverpäron) så då får vattenslangen fram även om det regnar mer än någonsin.

Mycket regn som sagt. På våran nyfrästa jord. Som vi även kört med maskiner i.

Rullgräs. Första två rullarna.
Det torkade faktiskt upp redan dagen därpå (i går) så då gungade inte hela marken längre.

Halvvägs med gräsmattan:

På med grus på alla planteringar och mellan plattor. Såhär blev det mot havet där stenarna och träjonarna kändes lite ensamma tidigare.

Och vad jag planterade, jo det var vita vädd, blåa och vita salvior, calamagrostis, franska kungsljus, backsippor och lite annat.

På framsidan av huset som jag glömt att fota blev det bladväxter och grusade ytor. Förstås var min kollega tvungen att släpa dit tre stenbumlingar alldeles på slutet.

Där växte också massa träjon (ormbunkar) sedan tidigare. Funkior, kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost', höstsilverax, bollvovor och annat fick göra dem sällskap. Ett stort japanst olvon 'Mariesii' fick bo i en stor grop fodrad med markduk så får vi se hur den klarar sig mot björken. Underbar buske som har ett fantastiskt växtsätt då grenarna växer vågrätt i våningar. Trevliga vita blomflockar och brunröd höstfärg dessutom.

Nedanfr L-stöden då? Jo inget fluff och lull-lull utan strikta former även i växterna. Tre silverpäron på rad, två stora miscanthusgräs mellan, och så ganska enkelt växtval. Som jag tyvärr konstaterade att sniglarna gillade lika mycket som jag :-( 
Stäppsalvia 'Caradonna', vit echinacea, anisisop, vita höstanemoner, lammöron och lavendel.

Snygga galvade 120x120 odlingskragar från landgarden:

Före:

Efter:


Det blir ingen utförligare beskrivning än såhär, men jag kommer säkert åka dit och fota igen. Vi har för första gången kört två jobb mer eller mindre samtidigt de senaste två veckorna vilket betyder att det här blev klart i går och ett annat idag. Ganska stressigt men allt för att jag skall få en veckas ledigt i sommar. Och det fixade vi, nästa vecka är vi lediga vilket betyder pappersjobb och sådant istället att komma ikapp med, men framförallt, jag tänker SOVA!2 kommentarer:

  1. Stilrent och snyggt. Bra jobbat! Njut av din ledighet trots allt pappersarbete :)

    SvaraRadera
  2. Häftigt! Kul med före-efter bilderna.

    SvaraRadera