fredag 19 februari 2016

Riktigt kass!

 Har jag varit på att blogga i vinter. Det är jag ju varje vinter, men nu såg jag att mitt senaste inlägg är från i november!

Jag har som vanligt bytt yrke nu på vintern. Till kokerska. Jag trivs ju riktigt bra att kombinera de två jobben, att komma inomhus och byta leran, regnet och det kalla mot rostfritt, varmt och torrt. Efter att i flera år ha kuskat runt i fem-sex kök varje vinter som vikarie fik jag heltid över vintern på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Grymt roligt, jag får laga vilken mat jag vill, jag får ha med mig ungdomarna i köket, jag sköter planering, inköp osv.
Och jag jobbar på att lära mig dari, det går sådär, språk har aldrig varit mitt lättaste ämne ;-)


Förstås satte jag chili på jobbet också, så får killarna något att sköta om i sommar. Jag var lite sent ute att så både på jobbet och hemma men det skall bli en kanonsommar. Om jag får bestämma.

 Jag lagar all möjlig rolig mat. Jag försöker att laga persiskt åtminstone någon gång i veckan och svenskt någon gång. Här en Eritreansk gryta som killarna var med och lagade när de hade lov.

Annat som har hänt då. Jo, våran första kull med Birma-kattungar fick vi ju i november. De har hunnit bli 13 veckor och flyttat hemifrån. Sanslöst roligt, kattungar skulle jag kunna ha hemma alltid! 
 Så det var inte så mycket trädgårdsrelaterat som har hänt. Men det börjar dra ihop sig mot vår det märks med planering, kundbesök och takdropp.
Men jag säger Khodaa haafiz så ses vi när jag har något mer att berätta!

4 kommentarer:

 1. Vilket toppenjobb! Bra att du tar med ungdomarna i köket!
  Någon vår syns inte till här. En hård isskorpa har lagt sig över hela trädgården. Rätt skönt egentligen, då får man tid till annat!
  Välkommen tillbaka i bloggosfären!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 2. Hyggelig at du er på blogg igjen, og gratulerer med ny jobb. Må være deilig å være inne på denne tiden :-)
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅHHH! Låter vansinnigt roligt! Du kan väl ge en lektion per vecka för oss i dari! Och, försök inte ;-)) Du måste ju ha en massa att berätta VARJE dag från ett så roligt jobb.
  Väntar otåligt på nästa "rapport"!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Så härligt att kunna kombinera två jobb utefter säsong och så givande.
  Kul att du gör ett inlägg trots avsaknaden av trädgårdsliv just nu men snart sätter det igång i våra trädgårdar och då brukar jag inte ha så mycket tid för bloggen.. Knasig men jag får påminna mig hela tiden att fota och göra inlägg ;)
  Ha en fortsatt fin helg

  SvaraRadera