måndag 28 mars 2016

Vårstäd

Efter två veckors influensa vågade jag mig äntligen ut i trädgården. En sak har jag kommit fram till, och det är det att klippa ner perenner på våren, så som rekommenderas, det är ingen bra ide när man har snödroppar utspridda i rabatterna. Hur försiktig man än är så bir snödropparna ganska förstörda när man försöker få bort allt gammalt perennklipp. Så jag får väl se om jag någonsin kommer komma mig ut på senhösten och städa ur vissa rabatter.

Det är en väldig grovrensning jag gör nu, mejar ner allt som skall ner med häcksaxen och sedan krattar ur. Mest för att inte växter skall bli kvävda under allt boklöv. Presenning att dra allt löv på hittade jag ingen så det får bli en annan dag.


Lilla Sally njuter av lite värme, äntligen!

Snödroppar har jag satt många, föst nu börjar de att bli något. Och de får gärna bli jättemånga för mig.

Dubbla snödroppar växer här med.

Och några dubbla vintergäck.

Annars är det inte mycket som slagit ut här än, det är bara de översta centimtrarna i marken som har tinat, men några riktigt tidiga krokusar har slagit ut.
 Och vårljungen.

2 kommentarer:

 1. Dubbla Vintergäck.. det var en nyhet för mig. Visste inte att de fanns. Kul att man lär sig något nytt var dag :)
  Skönt att du äntligen har börjat piggna till. HAr själv legat i en vecka i någon slags förkylning och det har varit frustrerande när solen har varit framme och man inte ens har orkat ta sig ur sängen..
  Nu är vi också piggare så idag har vi jobbat på ordentligt i trädgården så vi kommer somna utan problem :)

  Det där med att klippa ned Perenner på Hösten eller Våren.. Jag klipper det mesta på Våren. Jag gillar hur de pryder trädgården på vintern när de ännu står kvar i rabatten :)

  SvaraRadera
 2. Roligt att läsa din blogg igen. Våren har ju kommit riktigt långt hos dig. Dilemma med höst- eller vårklippning. Jag gör det alldeles för tidigt på våren så att lökarna inte skall drunkna helt i ek- och boklöv.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera