lördag 17 december 2011

Chili i stora lass

Har jag fått iår. Och det för att jag kånkade in ett par av chiliplantorna och har dom inomhus.

Capsicum baccatum `Hot Lemon´
Igår plockade vi av dom sista frukterna från `Jamaican bell´, kärnade ur, stekte och fyllde med vitlöksost. Mums!
Capsicum annuum `Jamaican Bell´

Den gula `Hot lemon´som jag fick av Mia som har bloggen Mias trädgård, den plantan har gett så mycket frukt så jag vet faktiskt inte vad jag skall göra med alla. Jag har plockat av dom flesta frukterna och lagt hela i en påse i frysen. Dekorativa är dom i alla fall, snygg planta som gör mig glad.
Så nästa år kommer jag att ta in fler krukor med chili. Nu kommer jag ju dessutom att ha stora fina plantor till sommaren. Vissa sorter kan bli riktigt stora buskar.


4 kommentarer:

 1. mina frös..men jag hann väl skörda några "Bell" iallafall som jag fick av dig..har grävt upp "stubben" och burit in och hoppas den kommer igen..hmm...men med min underbara vård så är väl chansen väääldigt liten..

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med chilis. jag stod nyss och malde mina torkade i en gammal kaffekvarn till chiliflakes. Lätt och lite mysigt småpyssel. Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 3. De ser fantaska ut Fia. Mina gillar inte mitt inomhusklimat så de har jag kastat ut nu. Men visst har det varit ett fint chili år!

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 4. Det är väldigt vackra plantor och färger men jag är inte en chilifantast tyvärr, men vem vet jag kanske ändrar mig någon gång:) Glad för din skull är jag dock;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera