måndag 24 mars 2014

Fuck you...

...hon är från Hedekas!

Så sade en av mina bästa kunder till sin granne när hon visade runt honom i sin trädgård och visade alla fina saker som hennes trädgårdsanläggare hade gjort, både jordkällare, damm och grönskslådor. Grannen, (som är en f.d skivbolagsdirektör från Skara), frågade om hon hade Polska trädgårdsmästare...
-Fuck you, hon är från Hedekas! fick han till svar.

När kunden berättade detta för mig var min tanke att trycka upp en sådan där fönsterdekal att ha i min gamla pickup, men jag kom aldrig till skott. Jag berättade historien för en släkting med entreprenadfirma och häromdagen var han och beställde dessa tröjtryck, så idag hämtade jag ut några nya arbetströjor som får bli årets :-)
Jag skall stryka på mina egna loggor också, de är betydligt diskretare, och jag får nog ha en skjorta över t-shirten åtminstone vid första kundkontakten... men än så länge har jag inte märkt någon som helst nackdel att vara från Hedekas och jobba som trädgårdsanläggare, snarare tvärtom.

Annat som händer är att jag åker runt och kikar på jobb, och räknar på jobb. Vi kör igång helt den sista mars, och den 2.e april startar vi ett riktigt roligt anläggningsjobb som både innefattar damm, upphöjd rabatt, fixa till ett L-stöd, skiffer i grus och ett stenparti. Det ser ut ungefär så här där dammen skall vara nu, och som vanligt kommer ni förstås att få följa arbetet.

  

Lite saker tittar upp i rabatten här hemma, det är nu det är så fascinerande hur växter spränger sig upp ur jorden dag efter dag.


En annan sak jag provade var att sälja ett par växter på auktion. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att frösådda slingerstormhattar hade kunnat inbringa 80-90 kronor stycket. Tänk vad många hundringar jag har rensat bort! (Men jag gav bort en del förra våren.) Tyvärr så tar det en del energi det där med auktioner, det skall puffas och kontaktas köpare och packas på ett bra sätt, så det var nog lagom för mig att prova ett par gånger.

Ja, och så lilla nykomlingen, hon är inte bara vacker, hon har en fantastiskt trevlig personlighet! Det hon ogillar mest av allt är när jag tar ut henne för att hon skall vänja sig vid uteliv. Uppskattas inte!
Det var allt för nu!

 

2 kommentarer:

  1. *ler* Nei, det er vel ikke den T-skjorta du har på deg ved første kundemøte, men utrolig tøff var den!
    Snøklokkene dine er like vakre i år som i fjor, og det minner meg på at jeg har glemt å kjøpe og plante noen selv. Får se om jeg husker det til høsten :)

    SvaraRadera
  2. Ser ut som Dixie har kontrollen inomhus nu. Duktig tjej.//Ingrid

    SvaraRadera