lördag 8 mars 2014

Nytt från trädgårdsälskaren

 Är att äntligen var det dags för världens sötaste lilla kattunge att hämtas igår. Överlycklig dotter som har väntat så länge, ja, och nu är hon som en hönsmamma.
Dixie skall hon ju heta och är en Birmatjej, dottern som har sparat till halva katten, hon skall lära sig kattutställning påstår hon. Nu är det väl någon tass som har tre stycken för många vita hårstrån så vi får se hur det går. (Jag förstår inte det där men tydligen så är det så på rasen att varenda vit tass skall vara perfekt. Hon är perfekt ändå, och jag ser inte fram emot kattutställningar sååå mycket heller.)


 Ja, förstås är det en chock att flytta ifrån mamma och syskon och till ett helt hus, tre katter och två hundar och fyra nya människor... men hon verkar ha skinn på näsan. Skrämde nästan livet ur 15-åriga Kokos-katten.

En sådan här dyrgrip får förstås främst bli innekatt, men lite måste hon ju få vara ute och första mötet med utomhus skedde tryggt innanför en jacka.
 

Men så till trädgården. Vissa tar det med ro, det gör inte jag.

Bort med gammalt för att ge plats för nytt.
Buskpionerna tycker verkligen det är vår. Ja de har alltid lika bråttom tycker jag.
Dubbla snödroppar inköpta i Englan "in the green" för några år sedan och vintergäck.
 De tidigaste krokusarna blommar och tulpanerna börjar kika upp.

 Dammslangen lagades (silvertejp förstås) och vattenfallet kördes igång.
 Krattar löv och klipper ner gammalt och rensar ogräs, då hittar man mycket som kikar fram. Här ungersk tandrot (Cardamine glanduligera) som är en riktig favorit. Hittar ni den så köp!
 Även fryslorten insåg att det var vår och hängde med ut och njöt :-)

3 kommentarer:

 1. Härligt att ni fått hem den ljuvliga lilla kattungen! Duktigt av den att sätta gammelkatten på plats direkt, så alla förstår redan från början vem som ska regera! ;-)
  Kram Märit

  SvaraRadera
 2. Grattis Alma och lycka till med utställningarna. Min gräsmatta blev svart idag (järnsulfat) och lite annat blev också fixat. Det mesta återstår så klart. Men härligt är det med våååååår.//Ingrid

  SvaraRadera
 3. Det var allt en söt kattunge ni skaffat! Bra med lite riv i också... Lycka till med utställningarna då! :) Susanne

  SvaraRadera