söndag 17 maj 2015

Arbete pågår

Ju alltid i en trädgård. Och en projekmänniska är jag, men det kanske är tur att jag jobbar som anläggare och får komma in och göra ett jobb fort och ut igen, för i min egen trädgård så står de flesta projekten stilla tycker jag. Eller de går åtminstone långsamt.

På min vilddel av trädgården, där sorkarna härjar, och rådjuren ger jag inte upp. Även om jag kanske borde.

Där har jag börjat att ta krafttag. Dit med stockar och så tidningar mot backen och så fyller jag med allt jag kan hitta. Igår fyllde jag en kubik gödsel och jord, och det syntes inte en gång. Återstår nog ett par kubik innan den här bädden är full. Och det är bara en. Här petar jag ner sådant som jag har i planteringskön, ja nerpetat blev det inte nu i helgen men det kommer. Och Allium då mot sorkarna.

Uppe i trädgården pågår fortfarande arbetet med muren nedanför gräsmattan. Gräsmaskinisten/maken har jobbat i helgen så det blev bara fem meter stenar lagda i fredags. Men jag har ensat, gödslat och barkat rabatterna nedanför och de är nog 50 m2 :-) Grävt bort en massa, massa perenner som jag inte gillae och delat andra. Bort med stjärnflocka och de flesta kärleksörten, i med med Echinacha 'Magnus', blå flox och stäppsalvia.

 På andra sidan av trädgården är det åtminstone inte så många jord och stenhögar. Där blommar backsipporna i sandbädden.

I skuggan vid husväggen slår den fina lönnen jag satte i fjor ut. Minns inte vad den heter men jag köpte den för att det var ett sådant stort och fint exemplar. Något japanskt tungvrickande, kanske var det Acer palmatum 'Koto Ito Komachi' den hette.

Under delade jag en sockblomma i många och satte, och även rödbladig alunrot.

På gräsmattan slår blodboken ut.

Och inte mycket vill växa under den, men variegerad mästerrot växer med kaukasisk förgätmigej i kottehavet. Mest är där faktiskt myskmadra som trivs i torkan där.

Utanför trädkronan är det något lättare att odla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar