torsdag 21 maj 2015

Jobb, jobb och jobb

Intensivaste tiden är nu. Mellan hägg och syrén. Och lite före och lite efter.
Men jag njuter av min egen trädgård några minuter varje kväll och några timmar på helgerna.
I morse tog jag en tur innan jag for till jobbet för jag älskar dimmiga sommarmorna. Inte för att det är sommar än men disigt och milt var det.

Det behövs så lite för att pigga upp i grönskan nu på våren. Sedan kommer det blomstersvall, nu räcker det med några tulpaner som sticker upp här och där för att ge färg. Bara det gröna räcker egentligen för att jag skall bli varm i hjärtat.


Jag jobbar ju ändå helst med bladform och färg, blommor är bara bonusar, och ibland inte ens det (som på hostorna.) Här blommar gulltöreln och framför kommer ett höstsilverax som blir stort, funkian bredvid har nätt och jämt visat sina spetsar ovan jord. Det här är under blodboken och som sagt så trivs inte mycket här, men myskmadran är ypperlig, andra saker får jag nog snart flytta som den dubbla sanguisorbian som lever men inte ens ville blomma i år.

I grusrabatten trivs backsipporna som jag har blivit så förtjust i. Jag har lila, röda och vita, de vita är väl sådär (vissa vita blommor blir så fula när de vissnar). Jag kan tänka mig att göra en större rabatt med sand bara för backsippornas skull. Ja en massa annat med förstås som skulle trivas där. Söderväggen på huset tror jag hade varit bra, t.ex.

Det gula kvarteret. med lite rosa i (gult och rosa är en helmst förfärlig kombination så jag kanske fixar det, men den där lungärten har väldigt fina blad hela sommaren och passar just där. Då.)

Lunddockan som varje år är försvunnen, och varje år plötsligt dyker upp.

I en torv/grus rabatt, den som skulle bli ljungparti som jag anlade hösten innan ungefär allt vintergrönt inklusive ljung frös bort, den är inte mcyket att se, men tulpanerna piggar upp, nu har snart de orange blommat över och då kom vita. Eldtöeln är helt galen och ploppar upp flera meter från plantan. Men matchar fint. Calamagrostis 'Overdam' i bakgrunden med vitstimmiga blad är grymt lättodlad.

Första klematisen slår ut, lite fesig färg men när jag köpte den så tyckte jag den var fin..

Jag har allt lite bilder från jobbet med, men det blev så många bilder och snack från min egen trädgård så jag kan visa en vecka på jobbet någon annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar