onsdag 6 maj 2015

Nu känns det riktigt vår

Och riktigt vårväder har det varit. Regn, regn och mer regn. I måndags var det dessutom så kallt regn, så när jag väl blivit våt så stod jag inte ut mer än några timmar. På tisdag gjorde vi också halvdag bara. Och det är ogräsrens, ett jobb som jag gillar annars (inte hemma så värst) men att krypa runt i en slänt i underkylt regn blev för mycket.
Idag är det varmare, mulet och lite regn men även idag åkte jag hem tidigare men mest för att vi var färsiga för dagen och gruset var slut (lägger ett par rader marksten mellan dräneringsgrus/gräsmatta vid en husgrund). Ja inga fantastiska arbeten att visa bilder på, men ganska sköna. (Inga stenmurar).

Fick gå en runda här hemma nu när jag kom hem, det var NÄSTAN så solen tittade fram ett par minuter.
Nu blommar många av mina favoriter. Lundväxterna, och allt är så grönt och frodigt. Bjrkarna har musöron och allt i rabatterna börjar visa sig.

Sockblomman kaade jag i en massa bitar i fjor och planterade under en japanlönn. Ingen överdådig blomning i år, men även bladen är fantastiskt vackra när de kommer på våren. Och sedan med.

 Röd sockblomma, Epimedium rubrum
Här tror jag någon av mina barn har pysslat och flyttat runt odlingsklockan :-)

Trillium Albidum, den vita, är underbar. Och jag lägger mig på knä och stoppar in näsan i den för den doftar helt ljuvligt.
 T.albidum & T.erectum
Sorgklocka. Bara namnet. Jag önskar att den ville sprida sig lite snabbare så att jag kunde dela den och ha många. (Egentligen heter den Guldrams nu, men hur kul är det?)
 Uvularia Grandiflora
Men min finaste blåa vitsippa, 'Royal Blue' blivit till en hel liten matta, jag har tre-fyra olika blåa men de andra är inte alls lika intesivt blå som denna. Skall nog dela den och göra en blå underplantering någonstans.
 Anemone nemorosa 'Royal Blue' 
Den söta lilla vita nacissen som jag satte massor av i förrfjor är en riktig snåljåp och kommer med tre blommor (50 lökar satte jag). Himla trist, förra året var det så fint med den och rosa karamelliga tulpaner. 

En liljeblommande som jag hade glömt bort kommer dock fint framför prydnadsgräset.

Och presidentsippan har slagit ut. Så stor fin tuva i år :-)
Jeffersonia diphylla

1 kommentar:

  1. 'Royal Blue' gör verkligen skäl för namnet och presidentsippan utläcker. Mycket att njuta av nu.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera