tisdag 7 juni 2016

Aklejor

 Jag måste bara ta tag i att rensa bland aklejorna nu medan de blommar. Min trädgård håller på att tas över av akleja. Och blågull. De flesta i rosenträdgården iofs och rosorna har dött i vinter många så kanske lika bra. Det svåra är vilka man skall gräva bort, de är ju alla så söta.
Vinröda med korta sporrar:
 Vita gillar jag...
 Vitt + blått blir pastell-lila...
Grön-vita 'Green apples'
 Vinröd riktigt fin!
 Svarta 'Black Barlow' som här växer inne i smultronschersminen;
 Och en mix av ngt slag.

Det blir nog de rosa som får upp, och kanske lite vanlig blå-lila, men jag gillar ju de vanliga också. Men för många är de, definitivt. Och om blågulen, den skall vara en så bra biväxt. Jag har suttit och kollat på dem och inte ett enda bi har jag sett i blågullen, så tydligen finns det något som lockar mer just nu. Så fast jag har grävt upp och gett bort blågull hela våren får jag nog ta många fler.

4 kommentarer:

 1. Akeleier er jo så vakre! Mine kommer opp litt her og der, jeg har aldri plantet de, men det er ikke aktuelt å hverken grave de opp eller kjøre over de med gressklipperen :)

  SvaraRadera
 2. Ja, igår gjorde jeg det samme :-) De fleste av "Black Barlow" forsvant, samt en god del andre varianter. Men de hvite og rosa, samt frøstjerneakeleiene fikk bli..
  Idag blir det videre opprydding i bed.
  Eirin

  SvaraRadera
 3. Kan de bli för många? Jo, jag vet att de kan det men de är ju så fina. Du har många fina sorter. Jag har bara ett par tre olika men jag vill/ska skaffa mig fler.
  Önskar dig en fortsatt fin helg

  SvaraRadera
 4. Jag bara älskar dom...dyker upp lite varstans i trädgården och i ljuvliga färger! Den mörka var väldigt vacker på din bild.
  Ha en skön fredag!
  Kram Titti

  SvaraRadera