torsdag 2 juni 2016

Prioriteringar

 Vet ni vad, jag är ledig den här veckan. Har nog aldrig hänt att jag varit ledig i maj sedan jag började jobba med trädgård. Anledningen till ledigheten är valpar. Jag väntar valpar, imorgon egentligen, men man kan ju inte lämna en tik som snart skall ha smått själv, och redan i tisdags kom valparna, så nu har jag fixat en del i trädgården. Bara grovgöra, tvätta och fixa växthus, jag har kört röjsåg med svetten rinnande i två dagar. Välbehövligt grovgöra som aldrig prioriteras annars.
Valparna kan ni följa på Pufflingens blogg.


Blomningen hinner man knappt med i värmen. Jag hinner inte visa de vackra äppleblommorna innan de är utblommade. Men alltid finns det något.
 Svavelpionen har blommat något helt kopiöst i år. Och omtyckt av diverse insekter är den. Här är det grannens bi på besök, mina har nämligen en något annan färg tycker jag ;-)
 De grönbandade tulpanerna planterade jag för flera år sedan. Bra sort som kommer år efter år. Brunnävan blir det fler och fler av fast jag rensar bort de största plantorna allt eftersom.
 förra året satte jag en vit alpklematis mot huset. Är väldigt nöjdmed den på norrsidan mot den faluröda väggen. Dessutom är de så lättodlade och bra. Albina plena heter sorten.

1 kommentar:

  1. Stort grattis till valparna! Förstår att det var en välkommen paus i alla måste-göra-sysslor! Inte lätt att sköta en egen trädgård samtidigt som man sköter andras. Antar att du önskar att dygnet hade 50 timmar och att det fanns piller mot sömn!
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera