fredag 8 februari 2013

Grönt är skönt!

 Fredagens tema hos Pilgrim är "Min favoritfärg".
Ja, det är ju helt hopplöst, jag skulle inte vilja vara utan färgglada blommor i trädgården, men om jag nu skulle ha bara en färg så fick det väl bli grönt, för en helt blå eller lila trädgård skulle ju se lite konstig ut...
Att arbeta med olika nyanser, former och strukturer är det intressantaste tycker jag. Och det är väldigt vilsamt med inte så mycket andra färger.

 
Ett av mina drömträd, Tulpanträdet, Liriodendron tulipifera, som jag önskar så att det vill växa här. Och blommorna struntar jag i, det är bladen som är så fina.

 Här har vi Rams, Polygonatum som växer med myskmadra Galium odoratum. Olika formermen nästan samma färg...

 Mintgrönt, limegrönt och gröngrönt... Pulmonaria med Spiraea 'Golden Princess'. Och så brunnävan är med på ett hörn. Lungört tycker jag f.ö är en lite underskattad växt, det är så trendigt med bladväxter nu, men många är inte alls så tåliga som man skulle önska men lungörten klarar det mesta.
 Grönt så skiftar i rött... Det heter att mina vindruvor 'Vanessa' skall vara blå men dom blir alltid gröna med bara lite rödaktigt.

 Spetsbräken, Polystichum setiferum, så snygg ihop med Hostan!


 Limegröna stora blad mot mörkare gröna gräslika. Irisen bakom pryder även utan blommor.
 En björkdunge. Min björkdunge faktiskt som jag hela tiden velar om jag skall ta ner eller inte. Men eftersom jag inte har tid att göra iordning det området ändå så får dom stå tills dess.

 En rabatt jag fotade på pe öppen trädgård. Mycket olika gröna saker växer det här.

Och det gröna ljuset. Ni vet när solen skiner genom lövverk, eller barrverk som på bilden, så skulle jag gärna ha en stor del av min trädgård. Men det kommer väl förhoppningsvis det med såsmåningom när allt får växt till sig... 

Ha nu en riktigt underbar helg!


16 kommentarer:

 1. Det gröna i alla växter är underbart, fast just nu vurmar jag för limegrönt. Men jag har inte så många såpdana i trädgården, så i år ska jag försöka köpa på mig en del nya spännande saker. Jag vill nämligen utveckla trädgården en massa i år.....

  SvaraRadera
 2. Ja, grønt er virkelig skjønt. Det var dine også:) Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Grönt är en fantastisk färg den finns i alla växter.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Grönt är en så snygg färg och du har helt rätt. Hur skulle en trädgård helt i rött se ut...
  Ha en underbar helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Mye fint i grønne nyanser...
  Bjørk er flotte trær når de får vokse fritt!

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder och färgval...=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. ja grönt är så vackert. Tulpanträdet skulle jag också vilja ha just förde fina bladens skull.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Jamenvisst är det hopplöst svårt att välja. Grönt är ju en underbar vilsam färg. Skulle faktiskt kunna tänka mig en trädgård med bara grönt. Tror jag.
  Trivsam helg!

  SvaraRadera
 9. det är ju det som är så härligt med färger att det finns så många nyanser. grönt slår nog alla i det.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Håller med dig, visst är grönt bäst-livets färg!

  SvaraRadera
 11. Grönt är en färg man inte skulle klara sig utan! Den är helt klart underskattad.
  Ha det fint,
  Carina

  SvaraRadera
 12. Grønt er bare den helt ultimative farve i haven! Skønne billeder! Jeg startede også først med have en grøn have, men så kom blomsterne stille og roligt til :)
  Ha en dejlig søndag.

  SvaraRadera
 13. Vilken fin blogg du har! Kom hit för första gången ikväll. Vackra bilder! Och dagens inlägg - så härligt. Hit kommer jag tillbaka.
  Du skriver om tulpanträd, att du vill se det med sina vackra blad. Jag vet ju inte var du bor, men hos mig, norr om Enköping med zon III-IV, har jag ett vanligt tulpanträd sedan 6-7 år. Det fryser inte in något alls på vintrarna, inte ens den där hiskeligt kalla 2009-10. Och förra försommaren planterade jag ett varigerat tulpanträd. Ännu inga frysskador, så jag håller tummarna.
  Hej från Törnrosa.

  SvaraRadera
 14. Mmm, bra val där! Tänk, mina Vanessa blir rödare, men de växer in i växthuset, förståss, så det kanske hjälper till? Jag kanske skulle stickla ett par och se om de tar sig, så kan jag dela med mig och du kan jämföra? Ha en skön vecka! :) Mia

  SvaraRadera
 15. Inser att jag måste få in mer blad i min trädgård. Ett härligt inlägg du har.

  Kram

  SvaraRadera