tisdag 2 april 2013

Lite hjälp på traven

 får jag ge vintergäcken. Det går så sakta, någon enstaka visar sig intill husväggen, men vid söderberget är det så mycket löv så jag får kratta bort lite för att få se någon vårblomma. Nu kanske det går fortare.
När jag var 6 år så sprang jag ut med varmt vatten i hinkar och hällde på snön där jag visste att det brukade komma vårblommor. Nästan så jag har lust att göra samma i år ;-)


Annars så startar jag upp säsongen lite försiktigt på jobbet. Mycket titta på jobb, dela ut reklamkort, träffa folk och så, och en del beskärning.
Är det så blå himmel och varmt i solen som idag, då är det riktigt trevligt. Och så behöver man inte stressa när man inte har jobb som man skall vidare till.
Eftersom det är jag som brukar stå bakom kameran så får jag bjuda på en bild på kollegan från idag när vi beskar ett par äppleträd.

4 kommentarer:

 1. Ser så underbart ut med barmark, vårblommor och uppkavlade tröjarmar som röjer bland träden.

  Här ligger snön djupt ännu men snart så....
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. hmm..saknar..saknar inte..saknar..saknar inte..
  Faan..kan inte bestämma mig..
  Har fått förfrågan om att ta beskärningsjobb men har inte bestämt mig för hur jag ska göra..
  A-kassa eller F-skattsedel..orkar jag börja med nåt sånt också nu..och hinner jag? Vill jag??
  Vägled mig oh du vise trädgårdsmästare..

  SvaraRadera
 3. Du kan sätta en sådan där odlingsklocka över den så den drivs hårdare. Här skulle det gå mååånga liter vatten om jag skulle hälla vatten på där jag vill det ska blomma nu,trädgården är fortfarande snögård och blommorna sover djupt ..än.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. För att väcka mina vårblommor till liv så fick man nog koppla slangen till varmvattnet och så spola hela innerträdgården, men oj vad is det skulle bli sen över natten! Nej, jag får nog "glatt" vänta tills värmen kommer av sig själv - annars är idén inte så dum!!

  SvaraRadera