fredag 5 april 2013

Min skog

av tomatplantor ser väldigt fin ut. Jag tror faktiskt aldrig jag har haft så kompakta och fina tomater innan, och det beror på att det har varit kallt nere i matkällaren där jag riggade upp lysrören.
Faktiskt så kallt så jag flyttade upp chiliplantorna till fönstren, för dom hände det inte så mycket med. 12-14 grader på dagen när lamporna är igång och lite svalare på natten. Lite gränsfall egentligen, minimum 12 grader brukar det sägas om tomater...


 Blir det för kallt så brukar man se det på lila blad och stammar. Händer mig nästan varje senvår när proppen går till växthuset vid dom sista frostnätterna ;-) Och då stannar växten upp och det kan ta flera veckor innan den kommer igång igen. Verkar dock inte ha hänt med dom här plantorna, för det är bara en sort som är lila, och dom växer på bra. Snart dags att kruka om allihopa, och omedelbums får jag höja lampan för nu växer dom upp i.

Tänkte prova att plantera om i rosjord i år efter tips på ett chiliforum på facebook om att det skulle vara det bästa.

3 kommentarer:

 1. Mina chiliplantor växer också ganska sakta, men dom står nog lite för varmt istället. Har ju varken växthus eller förråd eller källare. Alltså står dom i gästrummets fönster och där inne är det ingen värme på och +18. Men dom får också extra belysning från 8 på morron till 18 på kvällen...och jag har skolat om dom en gång! Och dom ser ut som om dom trivs.....

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om rosjord.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Åhå! Varför är rosjord bättre? Om man inte har rosjord, kan man mixtra på något annat sätt med näring på något sätt och vis? Vet du det?

  SvaraRadera