lördag 27 april 2013

Vår!

 Jag måste väl erkänna att även här i min köldhåla så börjar det kännas lite vårigt. Strålande blå himmel och solsken på morgonen!
 Vid söderberget blommar mina absoluta favoriter!

Fort går det inte och kallt är det, så jag får hjälpa våren på traven lite grann med penéer. Men en kall vår gör att vitsipporna blommar länge och det är ju trevligt ;-)
 Borta i skogskanten har den smalbladiga lungörten precis börjat blomma. Ingen blå matta än men snart så!
 Planterade krokus i den nya rabatten i höstas. Lustigt med så många blommor ur samma lök, men dom kanske uppför sig så dom botaniska varianterna...
 Och snöklockorna är jag så himla glad för! Jag satte dom lite här och där ifall dom inte skulle trivas och nu tittar det upp någon snöklocka i nästan varje rabatt. Hoppas dom vill bli fler!
 Det jag gör annars den här helgen är gårdsstädning här hemma. Det går sakta, är supertråkigt och alltiid svårt att veta var man skall göra av allt skräp. Eldningshögen växer, och även högen som skall till tippen... Men det är gott när det är klart, nu har vi fått städat undan på framsidan huset och jag blir så sugen på att plantera en massa skuggälskande saker i gruset vid entrén.

5 kommentarer:

 1. Ja det går långsamt men det blir allt mer vårlikt för varje dag som går:) Här har vitsipporna inte börjat ännu men jag ser verkligen fram emot att de dyker upp i rabatterna;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Här är vi nästan klara med vårstädningen - ute! Idag hade jag tänkt ta det sista i gräs- och bamburabatten (kom bara halvvägs igår innan kroppen sa upp sig), men det har vrålregnat på morgonen och så är det bara +9 så jag ska vänta ett tag till innan jag går ut. Efter den så är det bara lite till på yttertomten vid ruinen, sen är det dags att börja om igen!!

  SvaraRadera
 3. De botaniska krokusarna är så fina... och vitsipporna... och snöklockorna... och... Ja, våren är välkommen. =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Ja snöklockor kan man ha i varenda rabatt de är så himla fina då de blommar, jag hoppas också att mina bestånd växer ut fort.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Ja, nu är det ändå riktigt på gång med våren, maj brukar ju vara en fantastisk månad som jag ser fram emot. Snöklockan är ju jättefin.
  Ha en härlig vecka!
  Blomkärringen

  SvaraRadera