tisdag 5 augusti 2014

Hundhelg igen

 Så ni som inte vill se en massa hundbilder kan gå vidare redan nu ;-)

Vi tog bilen och åkte över till Danmark. Jag och Muffy till hundutställning, resten av familjen till legoland.

Ja, och så sol och fina stränder och bad för oss allihopa förstås.

Vi fick med oss en bonushund med. Jag skulle bara leverera den till Danmark, men helt plötsligt så var vi hundvakter i tre dagar.
Det gick bra det med, det var en snäll gammal Lagotto, Muffy försökte få igång honom men gav upp tillslut.
Men Muffy som håller väldigt hårt på sin personliga integritet mot vissa hundar tyckte ändå att det var en schysst kille.

 Så med bägge hundarna i bilen for jag iväg på Lapphundsspecialutställning. Jag hade inga större hopp, förra veckan så tappade Muffy alla sin underull. Hon såg så skabbig och mager ut nu så det var inte sant. Och jag tyckte domaren dömde fram de pälsigaste hundarna... men, vad visste jag. Så här många band vann Muffy. Man fick inte rosetter här utan man får ett litet sidenband för varje vinst.

Nerifrån vänster betyder de här: Excellent, CK, 1.a i öppenklassen, 3.e bästa tik, och slutligen så vann hon certifikatet eftersom de två tikarna som var ändå finare redan var champions :-D Vilket betyder att om jag vinner ett par cert till i Sverige (verkligen inte det lättaste) så blir hon både svensk och dansk champion. Så där har vi något att jobba mot :-)

Men hon var grymt duktig, och på den här bilden står hon så fint så jag hade nog inte vetat att det var min egen hund om jag inte såg mina svarta jeans bakom.
 Foto: Melanie Holebæk

Här springer vi i värmen!
 Foto: Lykke Sørensen

Ja, jag missar det där med champagne varje gång, men här vann man presentkort, och butiken låg bara över gatan, så man kan verkligen säga att Muffy bjöd på bubbel den kvällen!

Dagen efter var det hundutställning med, men det började ösregna och kom stormvindar så de fick avbryta, och flyttade in ringarna till en gympasal med parkettgolv. Parkettgolv gillar inte Muffy, för det blir halt om man är hund med lurviga tassar! Men det gick bra det med, inget cert eller liknande men Excellent och 3.a i klassen :-)

Och sedan klarnade det upp, så tillbaka vid stugan åkte vi till stranden, och där kom min kamera fram för första gången på resan (mobilbilder och andras bilder de andra).


Och väl hemma så är det skönt att få se alla katter och trädgården. Som lilla mördarkatten Dixie som fångade en stackars fågel så fort vi kom hem och hon fick gå ut :-/

Regnat har det här med har jag förstått, dammen är fylld över alla bredder och tidigt i morse var det lite höstkänsla ute.

Och lillmatte hade köpt rosetter till djuren i Danmark och gjorde Muffy fin i håret.

Jag kommer att ta nästan två veckors semester till, det var egentligen inte meningen att jag skulle ha så mycket semester från början, och så mycket trädgårdsbilder kommer det inte bli, det mesta är borttorkat eller överblommat, men det kommer nytt småningom!

6 kommentarer:

 1. Grattis her også! :)
  Nydelig bilde av lillmatte og Muffy! Hva er det som er så interessant? :)

  SvaraRadera
 2. Tack, tack :-)
  Det är lillhusse John, lillhussen vägrar f.ö att klippa av sig håret :-S Det intressanta är två små levande krabbor som Muffy knaprade i sig, så typiskt henne! :-P Allt som är litet men större än en insekt och lever skall ätas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unnskyld!!! *flau* Jeg vet jo at han har langt hår, jeg var bare overbevist om at det var lillmatte...
   Du kan vel egentlig slutte å gi Muffy vanlig mat? Hun klarer jo fint å finne mat selv ;)

   Radera
  2. Haha, alla tror att han är en tjej ;-) Jo, hon är duktig på att fixa sin egen mat Muffy, men det vette fasen om hon skulle överleva på lite grodor, några gerbilar och småkrabbor i längden. Men hon är ju ganska liten i maten, just för att hon stoppar i sig så mycket annat kanske… ;-)

   Radera
 3. Bravo till alla utmärkelser! Det är så roligt att se hur hon själv inte bryr sig om att vara fin, rullar sig i gräset och lever om. Som den hund hon är! Var det inte Dixie som knappt ville gå ut i början? Nu vill hon väl inte gå in till hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja Muffy tycker att utställningar är kul, men att springa i ringen är onödigt, då är det mycket roligare att hälsa på folk, kolla in snygga killar och sådant som Pufflingar gör.
   Jo, Dixie hade ju aldrig varit ute när hon kom hit. Men när hon löpte för någon vecka sedan, ja då var det då inte lätt att hålla henne inomhus, hon begrep då alls inte varför hon inte fick gå ut helt plötsligt...

   Radera