söndag 31 augusti 2014

Växtmarknad och HD-röntgen

 Var det igår. Trädgårdsamatörernas västra kretsar hade gemensam växtmarknad, olika platser varje år, men just nu var det nära och bra för mig, och första växtmarknaden i år som jag kunde åka på.

Efter kanonvädret förra veckan så kom regnet. Ihållande och kallt.

Men jag skulle shoppa!

Mycket fint fanns det, men det gäller att vara snabb! Nu var jag inte på jakt efter just tidlösor men jag borde antagligen. Har satt lökar för några år sedan men de verkar inte trivas något vidare hos mig  tyvärr.
 Här stod jag med ett par astrar i näven, men så var det kö för att betala och då orkade jag inte... ja, jag var kanske inte i värsta shoppingmoodet ändå.

Rododendron finns ju med de mest fantastiska blad. Här en med riktigt lurvigt brunt indument. Köpte inte. Köpte däremot en stor rodde, och en stor liten (en som inte blir så stor men ett stort ex ;-) ).
 Här var en växt som jag förälskade mig i. Varför har jag inte vetat om den tidigare? Pratis perpusilla hette den och jag köpte förstås en kruka. Underbart söt marktäckare.

 Det följde även med en blodskräppa hem. Med tanke på hur bra de vanliga skräpporna trivs här hos mig så borde ju den trivas med. Men lite tveksam till härdigheten är jag.

En annan anledning till att jag åkte till Uddevalla var att Muffyhunden skulle plockas upp där av uppfödaren och höftledsröntgas. Man gör ju det på hundar som skall i avel, och helst annars också. Om man ser på Muffys stamtavla borde hon ha väldigt bra höfter, om man ser på hur hon växt upp likaså. Svaret får vi först till veckan men med det lilla jag har studerat röntgenplåtar så ser det inte särskilt lovande ut. Alltså kan man aldrig veta. C-höfter på Lapphundar är ganska vanligt och de får ytterst sällan besvär av det, avlas på hundar med C-höfter görs det också, så den funktionella biten är jag inte det minsta orolig för. Men är det inte bra så blir det inga valpar här hos mig iaf. Såhär ser en HD-röntgenplåt ut (Muffys i detta fallet).

Men Puffen, hon är lika glad ändå, här är hon fotomodell för ett samiskt koppel jag sydde upp idag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar