lördag 16 augusti 2014

Sensommarkänsla

 Är det verkligen i trädgården nu, doften av höstflox sprider sig i hela trädgården och så mycket har inte hänt när jag har varit borta, men ogräset exploderade när regnen kom. Grönsakerna i växthuset börjar mogna, ja det var massor av tomater skördeklara.

Utanför växthuset blommar några Rudbeckior, Rudbeckia fulgida var. sullivantii 'Goldsturm' framför de Casablancaliljorna.
 Och inne i växthuset samsas rosor med chili. (Ros 'Crown Princess Margareta')
 Och vindruvor som börjar mogna redan, härligt!
 Andra omgången jalapenos läggs in, den här gången stoppade jag ner en 'Black scorpion' i varje burk. De är så starka så näshåren krullade sig bara jag slitsade tre. Står som "mediumheta" ;-)
 Tomater skördas, jag märker upp dem med frystejp med namnet redan i växthuset så att jag kan provsmaka och spara frö. Än så har inte smaken varit något vidare på de nya sorterna jag har provsmakat. Här 'Charlie Chaplin' som hade ihåliga frukter och var både smaklösa och träiga i konsistensen eftersom de inte hade något mjukt fruktkött.
 Den populära 'Indigo Rose' var också smaklös men saftig med roliga frukter, och jag sparar även frö från de tråkiga tomaterna för jag har varit ute för somrar när alla tomater har smakat mindre än vanligt. Och så gillar jag det där med att byta frön med varandra därför är det bra att ha en liten fröbank :-)

2 kommentarer:

 1. Så mycket fint och gott du har i växthuset. Visst är det kul att samla frön, men om de inte smakar extra gott så sparar jag inte. Skulle möjligen kunna göra undantag för nån fantastiskt snygg som din svarta.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt, tänk vad "naturen" kan!
  Så vackra bilder på allt det "goda"!

  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera