lördag 6 september 2014

Sopa, sopa, sooopaaa

 Någon ledig fredag som jag trodde blev det inte. Jag började sopa plattor klockan 8, och var färdigsopad klocka 18. Men fint blev det!


 Dagen innan så lade vi färdigt plattorna. Det var klart att vi upptäckte efter att vi tagit upp plattorna att det var två olika tjocklekar på dem. Men det gick det med.
 Färdigsopat blev det såhär. Vi använde flexifog som blir som en seg massa, man sopar ner det, vattnar försiktigt, och det är både ogräshämmande och rinner inte bort som vanlig fogsand kan göra.

Samma plattor blir som nya när man lägger om dem. Här är förebild.

Trapporna som vi murade i storgatsten tycker jag blev snygga. Det bryter av fint mot alla betongplattor med kanten och trapporna i granit, de är ju ett material som är både modernt och tidlöst. Och passar bra här på västkusten.

Innan såg trappora ut såhär:
Är hemma hela helgen, inga planer alls. Så om jag bara kommer mig upp ur sängen så kanske det blir att tillbringa dagen i skogen. Trädgård står inte högst upp på min favoripyssel-lista såhär på hösten, men det är ändå härligt att vara ute, har en massa chilisar som måste plockas i växthuset med, rätt vad det är så får vi frost och då är allt förstört annars. Lite växter som måste ner i backen, ja, det finns att göra ute i det fina vädret.
Ha en härlig lördag!

1 kommentar:

  1. Ja, men det blev ju fint! :) Flexifogen har jag funderat på - fungerar den verkligen i vårt klimat? Har ju helt klart rätt egenskaper, om det fungerar! Ha en fin helg! :) Mia

    SvaraRadera