lördag 28 mars 2015

Englandslängtan

 Nästan varje år ungefär vi den här tiden får jag Englandsabstinens. Numera hinner jag inte åka över på vårarna, men när jag kollade bland gamla foton så blev längtan ändå mer. Antagligen för att det är snö och vintern här medan jag vet att det är vår där.

Jag skulle gärna åka till The lost gardens of Heligan igen. Och en massa andra parker.Och pappas hus i Lydbrook, vid gränsen till Wales. Det är min favoritdel av Storbritannien, numera hyr han ut huset så där har jag inte varit på många år. Nu bor han i södra England och det är inte alls sama lugn och lummighet där.

Att undersöka allt som växer där och inte här.

Och deras helt fantastiska trädgårdsaffärer.

I södra växer det kamelior i massor.

Här min far med barnbarn i Abbotsbury subtropic garden. Min farmors trädgård utanför London.

Anledningen att jag inte åkt över på flera år är att farmor gick bort, min bror jobbar utomlands (och håller på att flytta till Sverige) och då är det bara pappa kvar där. Sedan så är det ju större projekt att åka över en hel familj, och så har jag ganska fullt upp under sommarhalvåret. De senaste gångerna jag har varit över har varit i oktober-november, då pga. giftemål, examen och liknande saker. Inte riktigt samma sak. 
Men snart är det vår på riktigt här, då släpper den där värsta Englandslängtan.

3 kommentarer:

 1. I miss granny too. I've never seen rhododendrons or magnolias in flower there, since I've been only in July/August or December.
  (oops, delete this if it's a duplicate comment)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I don't even want to know what happened to our child hood garden now. The pond with the goldfish that I loved as a kid, the front garden with the lavender… Child hood memories :-)

   Radera
 2. Gillar din farmors trädgård! Antar att du saknar henne. Och så gillar jag namnet The Lost Gardens of Heligan! Verkar vara en plats för troll och knytt!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera