torsdag 27 juni 2013

Full rulle!

Så fullt upp på jobbet så jag hinner inte blogga :-) Visst blir man trött av att jobba en hel del tolvtimmarsadagar, men jag måste ändå säga att när man har ett sådant omväxlande jobb som jag har så är de helt ok. Jag gillar det faktiskt. Det har rullat på så den här veckan så jag har glämt bort att fota det mesta på jobbet, men något finns på datorn efter kameratömningen.

På måndagen gjorde vi lite finlir på granittrappen, gjuta kanter, sy ihop snyggt nertill mot asfalten osv.

 Sedan åkte vi för att säga hej och hallå till nästa dags kunder, där skulle vi förstora en stenläggning, ja, det är ju inget problem, om det inte var så att det var berg tre centimeter under där markstene skulle ligga...
På tisdagen så började vi gräva ur.
 Och även om man inte kan flytta berg, så tycker min kollega att åtminstone stora stenar, det ser han som en utmaning att få upp ur leriga gropar.
 Hemskt mycket sladdar, antennsladden tål inte ens "kärringspaden" som jag kallar en sådan där lite sak med rak kant... Och antennsladdsproffs är jag inte. Men min man är det som tur är ;-)
Just det, förresten är det här nästan granne till vårat favoritprojekt, det stora stenpartiet vi gjorde förra året. så det kunde man ju inte låta bli att kolla in och boka in en ogräsrensning.

Där blommar alltid något, jag är så snabb med att plocka bort alla växtetiketter, så den här blomman kommer jag inte ens ihåg vad den heter, men den blommade något helt kopiöst, vet ni vad det är? Den blåa nedan alltså?
Och förutom all gräving och grusskottning och stenläggning, så regnade det ju hela dagen igår. Ihållande är det minsta man kan kalla det. Så det blev en kort dag när vi inte fick gjort något vettigt, utan slutade mitt på dagen och jag åkte med och lämnade min dotter på flygplatsen, där hon helt själv skulle flyga till sin morfar i England. Jag vet inte vem som var mest nervös, hon eller jag, hon är väldigt blyg min dotter så jag tyckte hon var väldigt modig.
I går kväll ankom hon och ikväll har hon redan ätit indiskt, fish'n chips, samlat fossiler, kollat katedraler, engelska byar och massa ovanliga träd och rododendronskogar osv.

 Hemma händer det massor, det är så mycket fint som blommar, men jag hinner inte se det, men här blev jag förvånad. Jag köpte ju en opuntia förra året (frilandskaktus) och petade in i en skreva i berget. Den var grön och levande hela vintern, fram till den där hemska vårvintern, då dog den, förutom den allra innersta delen som var lite grön, och nu skjuter den nytt :-) Det bruna är det döda ruttna, men bakom kommer det ett nytt musse pigg-öra.

 Annars så blommar Styvklematisen, Clematis recta 'Purpurea' underbart nu bland alla pioner och annat.

 Skall se om jag kommer ihåg att fota imorgon, det är stenläggning (och alla sågning kvar), gräsmatteanläggning, blomsteängsanläggning och kundbesök på schemat. Jag hoppas att extrahjälpen vi har kallat in kan, för min kollega är ledig. Lika bra med fullt ös, om en vecka så tar jag en veckas semester. Vi möter upp med min dotter och far i Italien, och den semestern måste jag göra mig förtjänt av innan dess!


3 kommentarer:

 1. Du/ni jobbar och står i, fint blir det alltid tycker jag vad ni än tar er för;) Så spännande för din dotter att flyga till England alldeles själv, måste kännas stort:) Hoppas ni får en trevlig tid tillsammans i Italien senare:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där med berget som är där man inte förväntar sig att det ska vara.Vi har det mest överallt på tomten så nu kollar vi först var det är med ett spett innan vi sätter igång något. Den blå ser ut som någon slags Penstemon. Clematis recta blommar här också. Tomaterna från frövinsten växer bra förresten.
  Ha det fint!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Säger som Hällan att den blå är någon slags Penstemon. Jättefin. Det finns ju några att välja på. Kul att följa din blogg.

  SvaraRadera