fredag 7 juni 2013

Ibland

så har jag inget att visa. Som nu, kom nyss hem, och då har ju buskpionerna hunnit slå ihop sig för kvällen. Så inte ens jag vet hur min vita som inte var helt fin förra året ser ut i år.

 Och den röda med konstigt namn, den har inte slagit ut än.

Hela dagen har jag varit i Fiskebäckskil och rensat ogrs och planterat rosor, fick ta med mig John för gubben var sista dagen för terminen på skolan. På sommarlovet skall han få köra maskin och gräva ;-)

Duktig var han iaf John, åkervinda växte det i hela planteringen, han fäljde rötterna så noga och fick upp meterlånga. I en halvtimma, ungefär då kom han jättestolt och berättade att han hade hittat några stooora tistlar som han rensat bort så noga. -Vill du se Mammma? Jag anade något och visst hade han så fint grävt upp Bolltistlarna vi planterat en månad tidigare. Som tur var hade han grävt upp dom så prydligt så det var bara att stoppa ner dom i backen igen och vattna på lite ;-) Kunde ju inte annat än att skratta heller, vi har inga Bolltistlar, men en massa andra sorter, som skall rensas bort, så det misstaget var ju helt förtåligt.
 Han skäms nästan aldrig, men detta var lite pinsamt tyckte han och gick ner till bryggan med sitt krabbmete och ogräshink, där fick han strax låna ett fiskespö av dom i grannhuset och just när jag kom ner för att försöka få med honom till nästa ogräsrensningsställe så drog han upp en havsöring.

Det är då inte bara bara sade spöutlånarna som hade försökt i flera år och inte fått någon. Så John har tjatat om sin öring hela dagen, den låg bak på flaket i värmen invirad i tidninspapper och kylklampar (som vi fick av samma snälla människor, som vill ha ogräsrensning med ;-)). Nu är den då uppäten och kylklamparna hade inte ens hunnit tina.

Förresten kom det en man just när John drog upp öringen på den i övrigt öde bryggan och drog fram tumstock och så "skulle vi se om den är lovlig med". Jag tänkte att tar han fisken ifrån en nioåring så riskerar han en käftsmäll ifrån grabbens morsa... ;-)

Lång dag på jobbet, men himla kul. Att ta med barn på jobb är lite påfrestande, det skall hjälpas med det ena och det andra, dom tröttnar osv, dom är pinkenödiga, hungriga, så det händer inte så ofta att jag tar med dom, och inte särskilt ofta dom är lika nöjda som idag.
 Dessutom har jag haft så fullt upp idag så jag har inte ens hunnit bli nervös för att jag skall ställa ut min hund imorgon på en ganska stor utställning. Tredje gången nånsin jag gör det. Så nu studs in i duschen, hel och ren heter det ju, så jag får rota reda på något annat än blåbyxorna, kanske drar jag en karda genom Fluffens päls med.

NU blev jag nervös!


1 kommentar:

  1. Jeg synes jo litt synd på John når han oppdaget at han hadde dratt opp noe som faktisk skulle være der, for han var jo egentlig bare flink! Veldig bra at han fikk napp, det ble jo et plaster på såret :)
    Jeg krysser fingre og holder tummarna for deg og Muffy i dag :)

    SvaraRadera