tisdag 11 juni 2013

Fullt upp med jobb...

och det är så jäkla gött! Jag gillar när almanackan är fulltecknad åtminstone några veckor framåt, och detta har varit en fruktansvärt seg vår, men nu finns det nog hopp att jag skall kunna leva på mitt yrke ändå. Kanske. Förhoppningsvis.

Mycket anläggningsjobb, det gillar jag, jag har alls inget emot att sätta sten, även utan planteringar, och skötseljobben försöker jag minimera, jag gör dom, men jag föredrar att ha att göra minst en dag eller ändå hellre en vecka på varje ställe.
 Här skall vi fortsätta en tidigare stenläggning i samma stil, skifferlookalikeplattor med betongstensram. Men först får vi göra ett trappsteg så vi kommer ner i rätt nivå.

Den här veckan gör vi gång och uteplats vid den här gaveln. Kanske blir vi färdiga imorgon.

Såhär såg det ut innan. Gamla mossig sjöstensplattor som legat sedan innan altanbygge och annat. Dags att förnya.
 Ofta hinner jag helt enkelt inte blogga, kanske är hemma 8-9 på kvällen, men jag brukar slänga upp någon bild på facebook (eller instagram vilket jag testade för första gången igår. Har inte helt förstått mig på det än, och min telefon har inte världens bästa kamera heller.)

Men när man sitter på grustaget och väntar på att lastargubben skall prata färdigt med traktorgubben så att jag också får grus hinner man ofta slänga iväg någon bild. Ja, hur spännande nu ett grustag är ;-)
 Och arbetet rullar på som vanligt för det mesta. Tänk vad man har lärt sig på ett år, förra året låg jag sömnlös inför vartendaste jobb, numera känns det ganska lugnt såvida det inte är något exceptionellt krångligt. Det mesta löser sig på ett bra sätt till slut. Annars får man se till att det gör det.


När jag kommer hem så hinner jag ofta bara promenera ett varv runt trädgården och se vad som blommar, eller har blommat över. Just nu blommar kaprifolen som bäst och hade jag haft tid skulle jag flytta runt en stol och sätta mig vid det som doftar bäst eller är finast just nu.

2 kommentarer:

  1. Gläds! Kul att det rullar på med jobb, och kul att det känns bra. Jag tycker det ser kanon ut, de jobb du lägger upp bilder på. Så jag tycker inte att det är konstigt alls att folk ringer efter dig. :-)

    SvaraRadera
  2. Tänk om jag vann på Postkodlotteriet skulle jag anlita dig för stenstättning av vår krukträdgård. DET du, DET skulle vara väldigt gôtt för gamla mig:)))! Håll tummarna åt gamlingen;))!/Anja

    SvaraRadera