onsdag 12 juni 2013

Sista dagen

 på ett projekt tror vi alltid att det skall gå jättefort. Både jag och kollegan är sådana tidsoptimister, men vi börjar lära oss att vi är just det så idag tog vi med oss en extrajobbare.
Förutom att stenen skall läggas klart och det tar säkert ett par timmar att foga, vattna, plantera...
 Så skall alla passbitar sågas till. Inte så många i en anläggning med raka kanter, men några blir det alltid.

 En massa kullersten skulle sättas längs med väggen...


 En liten grop ner till grunden skall också ha sten i.

 Ja, och såhär såg det ut innan. Mycket rabatter och några mossiga gamla sjöstensplattor. För mycket rabatter för kundens smak (finns en hel del i resten av trädgården med), och stenläggningen hade redan påbörjats på framsidan av huset så material och stil var given.
 Så lyxigt när kunden gräver ur. Finns det något jag kommer att slita ihjäl mig på så är det alla handgrävning, så det var fantastiskt skönt att i måndags komma till ett ställe där det var nästan helt färdigt att börja att lägga på material utan att avlägsna lika mycket först.


Trappan som jag visade igår som hade plattor under halva, den har nu stenläggning under hela.
 Inte så mycket plantering, en gång runt huset med uteplats, två silverpäron ett par klematisar och några stäppsalvior. Funkar det med.

 Resten av veckan pysslar vi med lite olika småjobb, måste hinna dom med. Byta ut döda enar i en lång slänt, klippa lite gräs, plantera lite buskar, barka osv. Men kameran är med hoppas jag.

Allt gott!

2 kommentarer:

  1. Mycket vacker och sparsmakad stensättning! Jättesnyggt!!

    SvaraRadera
  2. Tack för ett gott jobb. Vi är väldigt nöjda.

    SvaraRadera