måndag 24 juni 2013

Jag bara älskar min trädgård nu!

Nu, när allting blommar, doftar, och det är frodigt och grönt, nu och några veckor framåt är bästa tiden för min trädgård!
Även om rabatterna är övervuxna med ogräs för våtarven växer ju ändå fortare än växterna, så går jag bara runt med ett leende, sniffar och tittar och hittar nya överasskningar.

En pion som jag fick av en klasskompis när jag läste trädgård, visade sig var 'Edulis Superba'. Min absoluta favorit, för än har jag inte hittat en som doftar som henne.

Och jag som har letat efter en vit vanlig akleja i många år, rätt var det är så står hon bara där. Jag vet inte var fröet kom ifrån, men hon placerar sig helt perfekt, där inga andra aklejor växer och det finns plats för tillökning.

I min riktiga skämselrabatt, som jag bara väntar på att få gräva upp det lilla som är något att spara och sanera från rallaros, åkertistel och kvickrot, där kommer en blå akleja och räddar hela ogräsrabatten när den poppar upp framför gyllenflädern Sambucus racemosa 'Plumrosa Aurea'.
 Min stora försommarabatt, den är bara i början av sin blomning. Men den är som en praktisk rabatt skall vara, så tät och frodig, så nässlor och revsmörblomma får skrämselhicka bara dom tänker på att ta sig in där.

 Så vad gör lite skräp runtom och ogräs i stenfogarna och våtarv och svinmålla i rabatterna, när det finns så mycket annat fint!?


7 kommentarer:

 1. Nå er det mye fint som blomstrer hos deg!

  SvaraRadera
 2. Ah, helt rätt! Man ska njuta av det man har!

  SvaraRadera
 3. Så härligt det blommar hos dig! Passa på att njut ordentligt nu av allt det vackra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag ska ta mig dina ord till hjärtat.Så underbart det blommar hos dig,inte ett ogräs såg jag.Lite ogräs vad gör det,nu vill vi njuter av blomsterprakten när det är som finast.

  SvaraRadera
 5. Så fint det är i din trädgård! Gillar "försommarrabatten"! Och den där pionen har jag satt upp på min önskelista som jag numera har i mobilens anteckningsblock så att jag är säker på att hitta allt när jag väl tar mig till plantskolan!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Ogräs eller icke-det avgörs i betraktarens öga ;). Säger en som en gång i tiden planterade in kirskålen i trädgården....//T

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och rabatter, och som sagt vem bryr sig om ogräs nu när man bara kan njuta? Hm, jo jag gör det MEN BARA när det kommer någon som sak titta, då blir jag löjligt medveten om det och går och ursäktar mig...dumt. Nä nu ska man njuta av dofter, färger och allt liv. Härligt inlägg.

  SvaraRadera