onsdag 2 juli 2014

Kundbesöksdag.

 Att titta på jobb, och räkna på dem, och skissa (vilket jag sällan hinner alls) är en sådan där sak som man lätt skjuter på. Så eftersom inte stenen till det jobbet vi håller på med just nu kommer förrän imorgon eller på fredag, så tog vi en hel kundbesöksdag. Lyxigt som bara den.
Vi jobbar ju över ganska stort område, så mest är det att sitta i bilen. Första anhalten var ett jobb vi tittat på men nu åkte vi dit för att mäta så att vi kan räkna på det:
 Nästa anhalt var utanför Fjällbacka. Där skall vi göra lite planteringar, vi ville kolla om det var färdigt med schaktaning och grävning. Ganska lyxigt att bara sköta planteringen och ny fin jord ligger det där och vi har inte haft något med förarbetet att göra. Egentligen skulle vi ha gjort detta nästa vecka men eftersom det var färdigt med jord här och vi nu inte vet om stenen kommer så får det bli imorgon istället. Morgondagen börjar då på plantskolan och här är tre olika rabatter som skall planteras plus en lång syrénhäck så det blir nog en släpkärra med växter :-D

Och sedan ytterligare lite längre söderut så besökte vi ett av våra favoritprojekt. Så fint det har blivit, jag är jättenöjd och kunden är jättenöjd och allt har växt till sig fantastiskt fint.

Förra året när vi var klara såg det ut såhär:
Och nu lite mer än ett år senare ser det ut såhär:
 Fler bilder från det projektet finns HÄR.

Älskar lavendeln i gruset, backtimjan med. Och buddlejorna och allting har verkligen växt enormt.

Calamagrostisen är högre än jag har sett någon annan gång, dessvärre har den fått rost i år, jag hoppas och tror att det är en engångsföreteelse den gav ett lite höstigt gul-rött skimmer nu. Annars så har ingenting trängt ut något annat i rabatten, stäppsalvior, nävor, bolltistlar, kransveronikor och annat i blått-silver växer det där. Lammöronen heter 'Big Ears' om jag minns rätt och är verkligen fina med sina blad i storlek som fåröron.

Men egentligen var det hit vi skulle. Här är det bergtallar och förvuxna barrisar som kunden vill ha bort, sedan två svängda murar för att ta upp sluttningen och växter i terrasserna. Ny platsättning istället för sjöstensplattor på framsidan huset med.

När vi ändå var i krokarna så tittade vi till ytterligare en stenläggning. Ni kan se HÄR när vi gjorde den. Den förstås ut helt som den skulle.

1 kommentar:

  1. Wow, vilken skillnad det blev! Fantastisk plantering och stenarbeten!! Och precis som du skriver är det ju viktigast att kunden är nöjd, men det GÖR JU INGET om du också gillar det, eller hur!?
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera