fredag 24 april 2015

3 dagars jobb

Här hemma blommar magnolian.
Magnolia 'Merrill'

Och på jobbet löser sig det mesta. Den gigantiska %#€%&!#stubben/roten som låg i vägen för våran gång vi skulle göra fick en grävmaskinsfirma komma med en större grävmaskin och ta upp.

Vi började med markstensgången. 


Kapar till markstenen i svängen dag två.


Det blev såhär.

Letar reda på bra stenar till några trappsteg (skall dit i morgon så skall bonden närmast hämta dem åt oss med sin timmergrip.)

 Började på grusgång.

Bygger en avsats till vattenstunnan.

Och kollegan har byggt mur medan jag lade marksten.

Det tog lite stopp där innan trappstenarna så idag gjorde vi lite skötseljobb. Här var det två klotthujor i varje låda, dessutom hade de sjunkit ner så bara toppen stack upp. Jag gick i plantskolan och kollade mot klitthujorna där och hittade något med limefärgade blad som lyste upp lite. Hade tänkt gräs i varannan men hittade inget lämpligt. Som 'Frosted Curls' -gräset i förgrunden, men de fick vara i två andra krukor.

Det här är jag ofta ute för i jobbet. Nu har jag en egen vattennyckel, men vattnet var inte påslaget så vad hjälper en vattennyckel när 17 thujor har blivit uppdragna och planterade igen och en massa andra växter nerstoppade i krukor. Det blev att bära vatten från grannen. Har hänt förr också ;-)

Sedan vidare till ett favoritställe. Det första jobbet vi gjorde när vi startade eget. Och ett av de som jag alltid blir gladast att se. Mest för att det passar i miljön mot kala klipporna och småtallarna och ljungen så bra. Och att det är mycket blommor och allting trivs så fint. 
Här skulle vi klippa ner, rensa och kolla över.

Stooora timjansmattor och kolla triften! AllTID något som blommar här från april till oktober.

I lerjordsrabatten bredvid blommar en smalbladig lungört av förädlad modell som jag önskar växte hemma hos mig (det är bara sandjord "stoft" här annars så jag beställde ett lass lerhaltig jord av grusgubben, och jäklar vad det växer i den!)
 Pulmonaria 'Blue Ensign'
 Däremot hittade vi ingenstans att slänga renset, och min bil vara redan full men det blev att klämma in ogräset bak i. Bla.a flocknävor som vi ansade, och jag planterar gärna flocknävor, men jag har väldigt ont av lukten av dem.

Hemma tvingade jag sonen från datorn och ut med mig. Jag hade spontanköpt fyra olika blåbärsbuskar. Jag vet inget om trädgårdsblåbär mer än att de vill ha surjord, och får fin höstfärg. Och att rådjuren älskar grenarna och fåglarna bären. Det var därför jag köpte olika så får jag se vilken jag gillar bäst. ('Birgitte Blue', 'Northblue', 'Reka' och 'Darrow' hette sorterna.)

De får bo på vilddelen. Jag hinner inte något, så här är det tidningar och sedan på med bra jord som gäller. Torv och kompost i det här fallet. Sorkarna älskar att vara här (ni kan se sorkjagarhunden på bilden) och det är riktigt, riktigt dålig jord här, men blåbären kom i backen och sonen har i uppdrag att peta ner små alliumlökar runt allt nyplanterat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar