torsdag 9 april 2015

Det måste se lite stökigt ut

 Innan det blir bättre.
Idag var det dags att börja på den här slänten, den är sådär 45 meter lång och 3 meter djup.
Den har varit täckt med markduk och bark i några år och nu har det kommit en hel del ogräs som kvickrot och bergssyra i den. Ner mot vägen är det dessutom en sträng med ogräs mellan vägen och slänten, så att få upp den lite i nederkant gör den mindre brant, och det blir en tydlig markering mot vägen. Såhär såg det ut i morse.

Och vi skulle bara skrapa ett liten ränna, men bara och bara, det var telestolpar, stenar i mängder och lite av varje där under duken och under det översta lagret bredvid vägen.

Och för att få en ränna fick vi gräva mycket mer än vi trodde, och ända stället att lägga upp jorden var på gräsmattan ovanför slänten. Vi fick upp så mycket sten så vi får nog försöka hitta liknande och så bestämdes det att det blir mer rundade stenar och inte sprängsten i den här muren. Och mer hann vi inte idag. Men i morgon blir det några timmar där iaf att för hand med spett och skyffel och hacka få upp mer sten, jämna till rännan och beställa makadam och sten och det vi kan behöva. Sedan börjar vi på muren nästa vecka!

1 kommentar: