tisdag 21 april 2015

Solig dag

Idag lämnade jag karlarna med maskinerna och åkte för att göra planterings och rensjobb. Förra året gjorde vi ett sanparti bredvid havet i en bergsskreva i Kungshamn, och jag måste säga att det ser redan fantastiskt ut. Fast nå mycket bilder blev det inte :-P

Men jag testade att peta ner några sparrisar, de är helt överlyckliga (mina egna gav jag upp och kasserade efter 5 år med fortfarande en liten ynklig pinne som kom ur varje planta).

Vi hade planterat en del backsippor, de blommade så glatt nu. Allting levde och Perovskia och andra mindre härdiga saker såg pigga och glada ut. Våren hade kommit långt här, så det var bråttom med att klippa ner gammalt.

Det jag skulle plantera var inte så mycket som jag trodde.

Så först en ordentlig rens, sedan möblerade jag om lite bland de växterna som fanns där (Stäppsalvior, lavendel, hortensior och någon ros). Ny jord på och sedan nya växter (Näva Rozanne, stäppsalvia och violkunsljus, inget mer spännande än så).


Och så var det klart, och då gjorde jag en snabbnedklippning av perennerna, gödslade rosor och annat, petade upp något enstaka ogäs i sanden.

Förra årets perenn Vårälväxing hade vi visst planterat också, så pigga de såg ut. 

Jag hade väldig självdisciplin på plantskolan, köpte bara en endaste vanlig viva till mig själv *stolt*.

Hemma blomma dock den underbara Soldanella 'Spring Symphony' i skrevorna mellan granitblocken.

Sjämanshjärtat under Olvonet är svårfotat men så fint.

Och dessa härliga nunneörter.

2 kommentarer:

 1. Bra jobbet !
  Fine bilder fra din hage også.
  Nyt våren :-))

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha en klippa med skrevor att plantera i. Blir så avundsjuk när jag ser såna bloggbilder från västkusten.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera