onsdag 15 april 2015

Det går upp och ner

Med mitt humör just nu.
Sol ena dagen

 Och regn nästa. Två dagars regn och stenmursbygge och jag är redo att återvända till ett jobb med fasta arbetstider, stämpelklocka, månadslön och varmt och torrt.

Igår kom det ett lastbilslass med naturstensbumlingar. Vi hyrde en kompaktlastare för att få ut stenen, de baxar man inte iväg 50 meter bara sådär.
Min make och maskinförare var i Stockholm för något politiskt, så det var bara för mig att bita ihop och övervinna mitt ogillande mot maskiner. Alltså, de är väldigt smidiga och jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa en sådan här om jag hade råd, men så fantastiskt roligt att köra är det väl inte.
Men jag fick ut nästan all sten på bara några timmar

Sedan var det bara för mig och gutten att börja få dit bottenlagret. De största värsta stenbumlingarna som väger uppemot 200 kilo styck. Då känner jag mig ganska meningslös och är väldigt glad åt en kollega som gärna tar i.

Bottenlagret kom på plats igår iaf.

Och idag var min make och maskinist hemma igen och fick rycka in. På med det grövsta makadamet vi kunde få tag på och fortsätta bygga.

Inte klar, men på god väg. I morgon fixar vi till en jämn överlinje och lägger bak all överbliven sten och småpill. Då orkar även jag stenarna ;-)
Den här veckan gör vi klart muren, krattar ner jorden igen och så, sedan är det annat jobb nästa vecka och det kanske är bra, för det var väldigt mycket kvickrötter som hade gömt sig under duken som täckte slänten här, och då har man större chans att de hinner grönska och man kan rensa bort dem innan det är dags för plantering av slänten.

Och jag har glömt min kamera hemma i två dagar nu, om ni undrar över de lite mjölkiga bilderna. Jag orkade inte ens redigera mobilbilderna men de fina bilderna kommer ju senare ;-)

1 kommentar:

  1. Oj, vilka bumlingar. Man kan ju känna sig som en myra när allt ska flyttas på. Misströsta inte på värmen - den kommer;)) Tänk på de som sitter inne på kontor alla dina soliga dagar. Då har jag myror i brallan kan jag lova. Vill bara stänga datorn och rusa hem. Jag tänker omvänt på dig när det regnar, att jag inte har det så tokigt som får vara inne! Det är det där gräset som alltid är grönare....
    Kram

    SvaraRadera