tisdag 14 augusti 2012

Doftfavorit!

Hos mig är absolut kaprifol. Och nu blommar 'Serotina' vid sovrumsfönstret och doftar helt ljuvligt på kvällen och natten. Lite synd att det är neråt 7 grader på natten här, i normala fall så sover vi med vidöppna sovrumsfönster såhär års, och då kan jag drömma ljuva drömmar bland kaprifoldoften.

Köpte även en 'Belgica' för ett par år sedan. Växer som ett monster, och först i våras fick den ett stort klätterstöd. Snåljåpen bjuder på två små blommor, och dom blommar i en vissen Fingerborgsblomma. Den största skillnaden jag ser på dom två namnsorterna är kanske att 'Serotina' har mörka bladstjälkar och hela växten ger ett lite mörkare intryck.
Ja, plantering under sovrumsfönstret rekommenderas. Och det funkar även om huset har två våningar.

7 kommentarer:

 1. Het finns alltså så senblommande kaprifol? Visste inte.....vill ha!

  SvaraRadera
 2. Het finns alltså så senblommande kaprifol? Visste inte.....vill ha!

  SvaraRadera
 3. Bra ide´angående placeringen *kikar runt efter en serotina*

  SvaraRadera
 4. Den här ska jag notera och införskaffa!!!
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Kaprifolen doftar verkligen underbart nu och det är underbart att på kvällarna känna den ljuvliga doften. Har ingen namnsort men den vilda doftar inte dumt den heller:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Jag har ju sån tur att det bara dök upp en kaprifol uppe i skogen som e gigantisk nu efter några år, den doftar ända in i trädgården och kaprifol går inte att missta sig på. Har varit oct tagit en reva som ska få klättra på staketet. Må gott CK.

  SvaraRadera