onsdag 29 augusti 2012

Mycket vitt

Hittade jag i mina rabatter idag. Försommarrabatten som blommar i blått, vitt och rosa i juni, den består nu av nästan bara vita flox och skogsaster. Mer behövs det inte tycker jag.


Skogsaster är en växt som ingen borde vara utan!
Planen var aldrig att ha en helvit rabatt, utan planen var att ha många av varje växt som återkom i hela rabatten. Eller i rabatterna, för det är två likadana rabatter längs huset med en gräsgång mellan.
Även en vit sköldpaddsört som är ganska diskret hittar jag, men mycket snällare än den rosa vad gäller spridning är den.
Borta vid växthusen så blir man bedövad av doften av liljorna (Casablanca). Riktigt snyggt när några växer upp i den brokbladiga flädern.
Dom blommar i massor...
Och längs ena berget växer en massa vidjehortensior. Dom är lättförökade och är både lätta att sticka på våren när man klipper ner dom eller att dela plantan eftersom dom sprider sig med rötterna. Och snyggt med många.5 kommentarer:

 1. Man kan ju säga att den vita sköldpaddsörten är snällare vad gäller spridning, men man kan också säga att den är mer ömtålig och går ut lättare? Det har den gjort tre gånger för oss så nu ger vi opp den.

  SvaraRadera
 2. Kombinationen med liljan och flädern var superfin! Jag har vidjehortensia och hade ingen aning om att de är lätta att dela! Men nu vet jag Tack för tipset :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Säger som Veronica - vilken underbar kombination med flädern och liljan! Vitt är väldigt vackert över huvud taget;) Så skirt, rent och gudomligt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Finfint! Den där astern är en raring - hade jag haft den typen av rabatter skulle den haft sin givna plats. Men en sån lilja - grattis till blomrikedomen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbar kombo med liljan och flädern säger jag också:) Jag gillar också vitt och skogsastern finns här också ett smycke:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera