tisdag 21 augusti 2012

Klart!

Nästan iallafall.
Vi har slitit som djur dom sista två dagarna för att hinna med allt innan jag nu går på semester i fem dagar.

Igår skulle ju rullgräset komma mitt på dagen, så det var ett himla stress att få all storgatsten på plats innan dess. Och att kratta över jordytan där gräset skulle ligga en näst sista gång. När det var klart såg det ut såhär:

Sedan om det tre pallar med gräs, och det var bara att sätta igång att rulla ut. Det tar sin lilla tid det med, det är supernoga att fogarna blir täta så att det verkligen växer ihop till en matta och inte ett schackbräde.

Men Gartnergutten hade lagt gräs innan, och senare fick vi hjälp av kunden med.Ja även dom små i huset hjälpte till.
Klockan tio på kvällen blev vi färdiga med det, och idag var det "bara" smågatstensläggningen och planteringen kvar. Det där bara säger jag alltid sista dagen...
Och vi knackade på som galningar...
...och det blev för mörkt för att fota slutresultatet och blommorna...

Men vid nio ikväll var vi nästan klara. Vi skall dit en dag nästa vecka och plantera ett par fruktträd och barka runt häcken och lite småfix.

Men om jag får säga det själv så blev det väldigt bra, jag har bara före och efterbilder på smalsidan av huset men såhär blev det efter gräset och lite bärbuskar kom på plats:

FÖRE:
EFTER:
Nu ses vi nog inte på några dagar, för jag skall resa utomlands över helgen och jag är lite tveksam till om det finns internet dit vi skall. Men kameran tar jag med mig så jag får visa när jag kommer tillbaka :-)

5 kommentarer:

 1. Vilken otrolig skillnad! Superfint blev det! Det är verkligen inget lätt jobb du har utan det krävs mycket styrka och ork inser man när man läser din blogg! Värd en semester.........

  /V

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig skillnad! Superfint blev det! Det är verkligen inget lätt jobb du har utan det krävs mycket styrka och ork inser man när man läser din blogg! Värd en semester.........

  /V

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fint!!! Njut nu av ledigheten så vattnar jag ditt växthus :)

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt häftigt. Hoppas du inte har så mycket träningsvärk under sin semester så du inte kan röra dig nu! Bra jobbat!
  /Helena i Vänersborg

  SvaraRadera