fredag 31 augusti 2012

Det doftar höst

Kände jag när jag steg av flygplanet i måndags. Bara ett par minuter senare hörde jag någon helt okänd prata om kantarellväder, och ja, så känns det. Disig luft som framåt dagen kanske klarnar upp, vindstilla och blå himmel. Låt det nu vara såhär länge, snälla, snälla.

Luktärtorna med flera blommar som bäst nu. Nästa år skall jag ha den här sorten i växthuset bland tomaterna, Siciliansk vildluktärt är det om jag minns rätt.

Skuggviolrutan och den gamla bruna dagliljan har haft höstfärger länge.


3 kommentarer:

 1. Ääääntligen är luktärtorna så där maffiga som man vill ha dem. Vägrar tro att det är höst än. Jag vägrar se att björkarna knappt har några löv och att en del perenner gulnat. Förneka, förneka.....bara ett par dagar sommar till!
  Må gott!
  //Katarina

  SvaraRadera
 2. Tycker också att det doftar höst, vet inte riktigt hur jag ska känna för jag är både besviken över att sommaren inte blev så fin som jag förväntade mig och samtidigt är det gott att allt går sakta till ro och svamp i skogen kan plockas och att man med gott samvete kan sitta inne med en bok och kura:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder. Höstkänsla här också. Sakta kryper den sig på. Men känns rätt OK för min del, bara det blir en lång höst och en mycket kort, nästan så den inte märks, skånsk vinter... =oP

  SvaraRadera