onsdag 15 augusti 2012

Veckans projekt

Jag hinner inte blogga om så mycket annat när jag är uppe i en anläggning så jag får väl visa lite bilder från dom första dagarna.

Detta är ett riktigt roligt jobb! En liten söt trädgård vid kusten som vi skall göra helt. Visst, det kanske inte får plats så många blomsterrabatter, men det blir en lagom kombination av lite av varje.
Såhär såg det ut i måndags när vi kom.
Tyvärr så hände det en olycka redan första dagen. Våran bästaste lastbilschaufför som kom med grus till oss ramlade ur lastbilen och bröt foten riktigt illa, och innan dess gick lastbilen sönder när han skulle lasta av. Usch vad jobbigt det var, sådant här är ju skräcken för oss egenföretagare.
Hur som, igår var det bara att ta nya tag. Men inte gick det så lätt att gräva som vi trodde. Ett litet smalt dike för att sätta storgatsten som kant utvecklar sig lätt till ett närmare meterbrett dike när det ligger stenbumlingar överallt i jorden och dom måste upp.
Kantsten, storgatsten och gatsten levererades, Gartnergutten tyckte det var kul att det stod "TrädgårdsFia" på en massa stickor bland stensäckarna ;-) Så här är då TrädgårdsFia på kantstenen. Jäkligt långa och tunga kantstenar var det. Ungefär 100 kg styck vägde dom. Tur att det bara var 9 meter vi skulle göra.
En rabatt blir det, runt den och runt alla trädgropar sätter vi storgatsten, för här skall det vara snyggt OCH lättskött.
Kantstenen fick vi på plats, och vi började även sätta smågatstenen här. Varmt som bara den har det varit idag, detta är en riktigt solig trädgård så jag känner att ett persikoträd borde få bo någonstans i den, eller hur?
Jag tycker det är ganska kul det här med anläggning hur det ser ut under arbetets gång. Det ligger sten, jordhögar, verktyg och det ser ut som ett riktigt slagfält. Värre för varje dag. Tills sista dagen. Då vips så kommer gräsmatta på plats, växter i jorden, jordhögar och stenar försvinner, storsäckar och verktyg och pallar städas bort, och så vips, är det en trädgård. Förhoppningsvis. Men ibland undrar jag vad kunden tänker fram tills dess ;-)


5 kommentarer:

 1. Roligt att få följa arbetet med alla bilderna.

  Camilla

  SvaraRadera
 2. Riktigt spännande! Stackars killen i lastbilen dock:( Hoppas du inte knäcker ryggen på allt tungt stenarbete, du får vara rädd om dig! Ser fram emot slutresultatet:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ge din bästaste chaufför mitt djupaste deltagande! Nu har jag gått tre veckor på min utbildning och jag läser dina projekt med djupt intresse. Det här kommer ju att bli hur snyggt som helst!!

  //BeaW

  SvaraRadera
 4. Aj, vilken mardröm för chauffören! Du har så rätt, vad gör man som egen då? Så underbart det där blir, gillar era projekt! Skulle behöva en stark kollega här med! Ha det bra och ta hand om dig! Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Bästa knepet att hindra gräsväxt mellan storgatstenen..?
  Ivrig väntan på fler bilder om hur det blir. / trädgårdsfreak

  SvaraRadera