måndag 22 juli 2013

I mitt växthusBåde doftar och smakar det underbart just nu. ÄNTLIGEN har vi fått en sommar som tomaterna och chilin blir glada för!


 I bäddarna mellan och framför tomaterna har jag även planterat väldoftande saker som Zaluzianskya Capensis, Night Flox eller Midnight candy. Man hör ju bara på namnet att dom doftar.I tomatplantorna får några Vildluktärtor Lathyrus odoratus 'Cupani' klättra. Även dom ljuvligt doftande.


 Och så min 'Crown Princess Margareta' som står i kruka. Det är nog tur det, för det är en varelse som är vekbent och inte orkar hålla sina blommor uppe, i rabatten hade hon nog legat platt mot marken. Här lutar hon sig mot en liten citronplanta vars kruka jag ställde i den stora roskrukan, och ja, där står den än.
 Även lövkojor har jag klämt er några. Nu är det ju för doften och inte formen jag planterar dom där, men ändå. lite tråkigt när man köper tolv plantor med bild på dubbla blommor och alla är enkla. Men doftar gör dom!
 Pelagonerna kom aldrig längre än till växthuset i år heller. Men där trivs dom. Inte ens omplanterade i år.
 Gurka har jag fyra plantor av (mot trettio tomatplantor), och jag har rean lagt in gurka, ätit gurka så att det kommer ut ur öronen, och gett bort gurka. Det har bara börjat :-)
 Vindruvan går jag hårt åt, varje senhöst, och tre gånger varje sommar klipper jag in alla skott. Det märkt inte nu.
 Och druvor brukar det bli mer än man kan äta. Men det dröjer ett tag till innan dom är mogna.
 Likaså med chilin, men dom är på g, så snart så!


4 kommentarer:

 1. Så fint du har det ! Jag har också nattblomster i växthuset. Doftar godis!

  SvaraRadera
 2. Så härligt. Smart med doftarna :) Är det druvan Himrod du har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde skriva, det är 'Vanessa' jag har. Har Himrod också, trodde och hoppades att Himroden hade dött i våras för på sex år har den gett en endaste klase (Vanessa ger massor). Men icke, kommer sig så fint nu i lilla växthuset.

   Radera
 3. Måste vara som en dröm att komma in i ditt växthus där både ögon, näsa och mun får sitt lystmäte:) Roligt att du kan skörda så mycket:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera