måndag 29 juli 2013

Lite bilder från idag

Mycket fint som blommar nu, rosor, klematis, dagliljorna börjar..Och näckrosorna i dammarna:

Skogstjärnet är mer eller mindre bortglömt. Jag har sagt i flera år att den behöver renoveras. Men det är ju tiden.Även i andra dammen blommar det. Här är det 'James Brydon'.

Viticellorna börjar blomma, en del är inte så stora än men alltid kul att få se första blommorna.


Min trädgård är väldigt vildvuxen. Jag antar att det är den stilen jag gillar eftersom jag alltid får till det så... det är kaprifoler som klättrar bland liljor, rosor som kommer i skymundan bakom perenner, men jag har alltid gillat djungelkänsla ;-)
 Rosen 'Leander' blommar kopiöst. Synd att det är på en enda liten gren bara. Ja, dom engelska rosorna är ganska pinniga, men gör sig bra i närbild.

Annars har det idag hänt något som aldrig har hänt hemma hos mig innan. Jag har lagt igen en rabatt och gjort gräsmatta istället.
Jag grävde upp en enda planta innan (sockblomma), plus ett par irisknölar, och kapade ner dom andra trettio irisarna eller så, franska kungsljus, stjärnflockorna och annat med först trimmer sedan gräsklippare. Jag tänker att muren kommer fram finare, jorden var för dålig för gå att rensa i, och jag är så trött på att aldrig hinna göra nyanläggningar hemma utan bara rensa ogräs ;-)
 Maken har fått i uppdrag att gräva fram berget, där stod en sälg som han hade grävt runt, och eftersom jag inte ens orkade bry mig om att försöka starta min motvilliga motorsåg så fixade han det med grävmaskinen.
 Så en rabatt mindre, en sälg mindre, och snart ett berg mer. Den dagen jag får fixat södersidan på huset som nu då bara är jordhögar och diken, då visar jag bilder förstås. Lättskött är ett ord varenda kund jag har haft har kommit med. Nu gör jag det med.

2 kommentarer:

  1. Det är nog så att man kommer till ett avgörande i livet, anlägg= mer jobb eller gör det lättskött:)) Tror vi kommit till samma slutsats du och jag även om jag inte lagt igen några rabatter (än) men rensat ut en massa "jobbiga" växter har jag gjort:)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Ja, men muren kommer nog verkligen mer till sin rätt. Och lättskött är ett bra ord ... :-)

    SvaraRadera