onsdag 3 juli 2013

Jag har egentligen inte tid

 att jobba såhär års. Tala på att välja fel yrke. Nästa vecka skall jag ha semester, jag har inte tid med det heller, att åka bort just nu. Nu var ju inte planen det, men allt blir inte som man hade tänkt sig, men ändå, allting blommar så fint, det är nävor, pioner, rosor, schersmin, jordgubbarna kommer mogna precis när jag är borta, dom första tomaterna...
Daggros, Rosa Glauca
Ljusa kvällar och daggiga sommarmorgnar...

 Ros 'Zigeunerknabe'

Doftschersmin, Philadelphus coronarius 'Finn' och pion.

 Så vi jobbar på, blir vi färdga imorgon så kan jag ju faktist städa och packa på fredag, och annars, ja, då löser sig det med.

Projekt just nu är 60 meter betongblockskant. Kanske inte det intressantaste jobbet, men bra kanter mellan grus och gräs är väldigt viktigt och när man dessutom byter ut gamla telestolpar mot grå betongsten, ja då kan det ju inte bli annat är bättre :-)
 Jag har ju anställt min studerande make på timma som maskinist, hantlangare och mekare. Helt plötsligt inser man vad mycket lättare jobb blir med lite maskiner. Idag hämtade vi upp en 800 kilos grävare. Det där 60 meter långa och 40 centimeter breda diket blev grävt i ett naffs. Ytterligare en maskin som står på min lista över maskiner att införskaffa när jag blir en rik trädgårdsanläggare ;-)
Imorgon kanske det kommer lite fler bilder, om vi blir klara då. Tjing, tjing!

4 kommentarer:

 1. Så fint du har det. Det är verkligen en underbar tid nu särskilt morgon och kväll. Önskar jag också hade en grävare,eller åtminstone en karl som jag kunde be gräva :)

  Ha en skön semester. Camilla

  SvaraRadera
 2. Tid, tid, tid.... Att det som oftast ska vara brist på den varan :-)

  Så fint du har det i trädgården!

  Hoppas du får en skön semester!

  SvaraRadera
 3. Fråga:

  Hej!
  Hör egentligen inte alls till denna tråd, men jag hittade ett inlägg i din blogg från 2011 som handlade om din damm. Jag har också en damm som håller på att växa igen av vass och gäddnate. Min undran är hur det har gått. Har du hittat något fungerande? Höll änderna dammen någorlunda öppen? Jag har gräsänder som brukar husera i min på våren men de flyttar vidare i maj. Skulle vara intressant att veta om det kunde hjälpa till om man hade änder hela sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick aldrig redan på det, för en mink mördade våra söta små ankor en efter en. Men dom Svenska gula var nog väldigt effektiva i dammen så länge dom levde, myskankor fungerar inte alls för dom vill knappt bada. Och gräskarparna vi har släppt i, ja, vi får väl se om det dyker upp några stora monster om några år för vi har aldrig sett till dom...

   Radera