tisdag 23 juli 2013

Ordverifiering

 Det tog säkert ett par år med bloggen innan jag fick mitt första spam, sedan kom det bara fler och fler, och då ändrade jag så att jag hade ordverifiering på bloggen. Sedan efter ett halvår tänkte jag att jag kanske kunde ta bort den igen, så det provade jag, och spamen bara ramlade in. Särskilt på ett par inlägg, så någonstans ligger väl länk till just dom inläggen som lockar. Bla.a mitt tomatutlottningsinlägg.

Sedan så är det ju mycket roligare när man får kommentarer förstås, ett tag undrade jag om någon ens läste min blogg. Men jag kunde ju se på besöksstatistiken att det inte är färre.

Nu provar jag IGEN att ta bort ordverifieringen, men jag lägger in att jag ibland måste godkänna kommentarer som är på inlägg som är mer än 14 dagar gamla. Så får vi se hur det fungerar. Jag hade gärna haft att alla kommentarer på äldre inlägg skulle godkännas men det alternativet hittade jag inte...? Eller har ni fler tips för att motverka spamkommentarer?


Nu skall jag åka och klippa en gräsmatta. Lite lågfart på jobbet just nu, jag har för mig att det var samma sak förra året. Helst skulle jag ha att göra, jag blir nervös så fort jag inte har något jobb, kort säsong och i år blev våren en månad kortare. Får försöka ha is i magen och hoppas att det bara rasar in jobb till sensommaren/hösten, och passa på att ta semester medan jag måste. Blir en tur upp till Hälsingland imorgon där vi skall med och segla ett par dagar. Kan bli spännande för landkrabban Fia. Sonen är redan ute på havet han och har börjat. Hundarna skall med så förutom gräsklippning och ett kundbesök är dagens uppdrag att hitta en flytväst till Muffy.
 Till Sally finns det en låneflytväst. I går visade mina hundar att dom kan simma (förstås), Sally är 7 år och simmade för första gången, Muffy tog sig också sin första simtur.

Hörde önskemål om någon som ville se hundarna på bloggen oftare, därför får jag visa ett par bilder på mina hjärtan. Hade tyvärr ingen kamera med vid sjön igår, Sally såg ut som den sötaste lilla utter med viftande svans när hon simmade.5 kommentarer:

 1. Det är knepigt och besvärligt då man får spamposter.
  Ni som är så duktiga får massor av jobb till hösten:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Jag måste erkänna - när bloggar har verifieringen inkopplad så är jag för lat för att orka sitta och tyda eländet.

  Jag har ingen verifiering och jag får oönskade kommentarer men till 99% hamnar de i kategorin Väntar på moderering alt Skräppost. De inlägg som är äldre än 14 dagar vill jag godkänna kommentarerna på. Det funkar tycker jag men såklart måste jag in och rensa ett par gånger i veckan.

  Söta voffsar och de blir og riktiga skeppshundar båda två!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Säger samma sak som Anna, det mesta hamnar i skäpposten. Så där går jag också in och rensar ett par gånger i veckan. Helt okki.
  Njut av böljan den blå nu!

  SvaraRadera
 4. Lika som Anna säger, de få jag får hamnar i skräpposten som jag lätt kan rensa bort.

  Ha det mysigt i det stora blå :=)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har också fått massor av spamkommentarer på vissa gamla inlägg, och det har blivit mycket bättre sedan jag valde moderering. Min tolkning är att man modererar ibland, och man kan då välja när, till exempel på sådana inlägg som är äldre än 14 dagar. Du kan också ändra det till annat antal dagar, men det är alltså alltid när de är äldre än så.
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera