fredag 12 juni 2015

Den blomstertid nu kommer...

Idag tog jag ledigt för idag var det skolavslutning för mina barn. Dottern byter skola till hösten när det är dags för högstadiet, och hon har bestämt att hon skulle ha en blomsterkrans. Så som hon har bestämt varje år på skolavslutningen. Så började morgonen. Rosa-lila-blå var kravet, inga smörblommor.

Dottern fick vara konferencier på avslutningen, jättestolt mamma är jag för hon skötte sig så bra. fina betyg fick hon med.

Och blomstertiden är här. Nu slår nya blommor ut varje dag.Men bäst av allt, det var att jag äntligen fick fixat till, gödslat, sått och vattnat den nya gräsmattan. Hurra, nu till de sådär 60 kvadrat rabatter som kommer runtomkring!

Till skillnad från på jobbet har jag sällan en plan här hemma. Eller jo det händer men inte nu. Jag tänker börja med att stoppa ner allt jag har ståendes i krukor. Om det sedan får stå kvar eller inte får vi se.

Kanske någon marktäckare tills man har fyllt upp rabatterna, här har jag testat en som heter Taurusmåra, Asperula taurina och även om den har brett ut sig ganska rejält på ett år så är den nog snällare än t.ex. myskmadra

Myskmadra:

Men det är fix kvar innan rabatterna kan fyllas, början och slutet av muren är inte helt färdiga heller så jag går och doftar på blommorna medan jag skottar jord och släpar sten så får vi se.

Kaprifoler och aplar är underbara nu.

 I den äldre stenmuren blommar en Spansk ramonda Ramonda myconi och det är nog ingen utom jag som ens skulle lägga märke till den men jag är lika glad för den ändå. Det har tydligen någon snigel också varit.

Den sista magnoliablomman, sedan kommer annat blomster. I massor.

1 kommentar:

 1. Så fin hon är examensstumpan!

  Roligt med utrymme att växa i och jag gör som du, tänker marktäckare som jag plockar bort efter hand. Tycker det är praktiskt att jobba med nävor.
  Imponerande gång i förra inlägget. Mycket arbete och blir jättesnyggt.
  Önskar trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera