måndag 8 juni 2015

Plantering klart

 Och det blev så bra. Tror jag.
Såhär såg det ut i morse när vi hade börjat bära ut växter:


Plantering nr 2:

Vi väntade en bra stund på stenbumlingarna som hade legat i rabatterna och skulle tillbaka i igen och de hade vi beställt till klockan 8, tillslut efter att jag ringt och frågat var de tog vägen så kom de. Men vi hann ställa ut alla växter och böja plantera kanter så länge.

Det var ju väääldigt mycket stäppsalvia. Av fyra olika sorter. Tror jag blev lite inspirerad av Enköpings salviaflod där ;-) 
Men någon liten buske som stomme är fint. Och inte mycket trivs här vid havet, men havtorn, det funkar. En sort som är väldigt trevlig och vi har använt i sandpartier en del är en hanklon som heter 'Hikul'. Den blir inte spretig och stor utan kompakt och bollformad.
Hippophaë rhamnoides 'Hikul'
Typ såhär:

Ja, allt planterat, en sista vattning.

Jag älskar backsipporna. Och trift. Men backsipporna, trots att de blommat ut gör hela rabatten just nu när allt annat är smått. De spridde vi ut så att de stack upp lite här och där medan de andra växterna kom i stråk.

Ganska tätt, men så är det här ju planterinagr som man vill skall bli fina fort också.

Kaprifolen är ju våran landskapsblomma här I Bohuslän, och det fick bli ett par 'Honey Baby'. En buskkaprifol som förhoppningsvis uppför sig, vanliga kaprifoler vill ju helt upp i storlek innan de blommar och ansar man då och håller den i schack så blir det inte så mycket blomst men denna hoppas vi sköter sig.

Något sådant här skall den bli enligt internet.
Lonicera 'Honey Baby'
Trevligt sällskap hade vi där på kajen också :-)
 I morgon är det ett jobb med gångar i smågatsten, en annan gång i grus med storgatstenskanter, men vi får börja med grävmaskin och dumper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar