onsdag 27 april 2011

Botanmaraton

Var en tur till Göteborg idag, och jag hade en halvtimma på mig att springa genom Botaniska trädgården.
Med make och son i släptåg. På en halvtimma, då får man verkligen skynda sig, och det gjorde vi, jag trodde att jag skulle hinna till shoppen och inte längre, men jag hann rusa till klippträdgården och tillbaka. Det ni, det är en bedrift ;-)
Mycket nunneörter blommade överallt. Och så skymtade jag några trillium bredvid lökträdgården.
Safirnunneört, Corydalis turtschaninovii hette denna skönheten.Magnoliorna och körsbären blommade något kopiöst överallt.

Trots stressen ville och hann min son bli fotad på trädinosaurierna.

Sedan kom vi till min favoritdel. Vägen upp till Klippträdgården. Bäcken är så fin, och jag har beundrat skunkkallornas gigantiska blad tidigare, nu blommade dom.

Klippträdgården. Den verkar vara Botans stolthet, och visst är den fint anlagd, men just dessa växterna som är som femkronor i storlek bland stenarna lockar mig inte så, jag beundrar själva anläggningen istället- Men det hann jag inte idag...

Rhododendron däremot. Där kan ni se mig dyka in i buskarna med anteckningsblock och leta skyltar på många. Jag har fått något för woodlandväxter dom senaste åren :-)

Småblommog skenhassel, Corylópsis platypétala.

Så enkelt, så snyggt. Bronsrodgersia Rodgersia podophylla bland vitsipporna.


Ja, och här är det farliga, men det var inte så välfyllt än. Eller om jag inte hann kolla, för jag hittade faktiskt en sak som jag ville köpa, men jag HANN inte helt enkelt.
Och det var denna förstås som jag ville ha. Igen ;-)

Har ni inte varit på Göteborgs botan, se till att komma er dit, om ni är i den västra delen av Sverige iaf. För den är väl värt ett besök, en av dom finaste anläggningarna jag har varit på.

5 kommentarer:

 1. Tänker nästan varje dag att nu är det dags för ett besök men hela tiden kommer något annat emellan. Att springa till klippträdgården och tillbaka på 30 minuter det klarar jag inte längre ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Det var inte illa att lyckas lura med dig båda killarna dit för en halvtimme. Skulle gärna åka dit och titta på magnoliorna och rododenronbuskarna i full blom fint kan jag tro. Ha de CK.

  SvaraRadera
 3. jag hoppas att botan får ett besök av mig i sommar:)Jag har aldrig varit där och det verkar vara en sådan underbar plats att vara på.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jätte fina bilder. Skulle också vilja åka dit. Var där en kort sväng när jag var liten när det var Göteborgs kalaset.

  Ha en fin och trevlig helg!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Åh, Magnolior..! Jag älskar dom träden och det är en av sakerna jag saknar sen jag flyttade hem från götet... Vet du om dessa träd funkar att ha här uppe i "Alfta-zoonen"?

  Sen fattar jag inte varför jag aldrig besökte botaniska under de två åren jag bodde där nere =S

  Kram kram

  SvaraRadera